Elena Gheorghe și Radu Ștefan Bănică sunt împreună ca parteneri romantici, iar povestea lor își amintește de iubirile din filmele de dragoste din perioada anilor ’60.

Elena Gheorghe a lansat recent piesa „Ochelarii de soare”, care are o poveste audio și video despre nostalgia și mastile de care avem nevoie pentru a ne recupera din momente dificile. După debutul turneului „Armana mea”, artista a lansat această piesă pop cu un sound optimist-nostalgic, creată de echipa cu care colaborează de mult timp, Alex Pelin și Vlad Lucan.

Piesa „Ochelarii de soare” a fost lansată pe platformele de streaming împreună cu un scurt-metraj după o poveste scrisă și controlată estetic de Elena și regizată de Dan Petcan. Elena a declarat că a fost extrem de amuzant să colaboreze cu Alex cât și cu Vlad la textul piesei, traducând „ochelarii de soare” în versuri și creând o metaforă nouă cu ajutorul lor. Astfel, „ochelarii de soare” nu sunt doar accesorii de modă, ci și simboluri ale măștilor pe care le purtăm pentru a ne recupera din momente dificile.

În timpul înregistrărilor la studio, Elena a trăit un sentiment nostalgic de film din anii 60 ai cinematografiei românești și franceze. De asemenea, ea a menționat că l-a avut pe Radu Ștefan Bănica alături de ea, care este un coleg talentat, carismatic și absolut special, asemănarea lui cu Alain Delon fiind fantastică. Tot el a interpretat personajul masculin din clip.

Elena și echipa ei de stilisti și scenografi au creat un decor și un board de stilism în concordanță cu anii ’60 și inspirația cinematografică provine din filmele cu Alain Delon și Romy Schneider, dar și din Margareta Pâslaru în „Un film cu o fată fermecătoare”. Elena a fost inspirată de personalitățile Priscillei, lui Jean Shrimpton, Sharon Tate sau Anda Onesa, Margareta Paslaru, Irina Petrescu, de decorurile lui Alexandru Bocanet de la TVR și interioarele din filmele romanesti și europene din acea perioada.

Regizorul Dan Petcan a făcut ca atmosfera vizuala să fie și mai autentică, iar cu ajutorul lui Radu Ștefan Bănica, a reușit să creeze o poveste de flirt melancolic într-un decor de epoca și cu abordări cinematice inspirate de acea perioadă. În sfârșit, cântecul și videoclipul sunt inspiraționale, recreând magia perioadei anilor ’60.