Mai multe clădiri din Moscova au suferit daune ca urmare a contactului cu drone. Primarul a afirmat că aceste daune au fost minore și că nicio persoană nu a suferit răni grave.

Primarul capitalei ruse, Serghei Sobyanin, a anunțat că mai multe clădiri din Moscova au fost atacate de drone marți dimineață. Potrivit agenției de știri RIA, unul dintre imobilele de pe strada Profsoyuznaya din sudul Moscovei a fost evacuat în urma incidentului. Patru sau până la zece drone ar fi fost detectate în aer, iar câteva dintre ele au fost doborâte de sistemul de apărare aeriană. Cu toate acestea, cel puțin două dintre ele au ajuns să lovească clădiri, provocând pagube minore.

La locul incidentelor s-au deplasat serviciile de urgență din oraș, însă nu au fost raportate victime. Mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au început să difuzeze informații și imagini cu fragmente de drone găsite la fața locului.

Atacul cu drone a generat îngrijorare în întreaga lume, iar mai multe publicații internaționale au semnalat incidentul. Unii experți susțin că acest atac ar putea fi parte a unei campanii de război psihologic al unor grupări teroriste sau a unei țări care nu este pe placul Rusiei. Alții cred că atacul ar putea fi un act de protest al opoziției locale.

Este important de menționat că, în ultimii ani, atacurile cu drone au devenit din ce în ce mai frecvente. În 2019, o rafală de drone a atacat o instalație petrolieră din Arabia Saudită, provocând importante daune și blocând o treime din producția de petrol a țării. De asemenea, în Ucraina, dronele au devenit o amenințare majoră pentru forțele armate, utilizându-se pentru a efectua misiuni de supraveghere și atacuri.

În prezent, autoritățile ruse investighează acest atac cu drone pentru a identifica autorii și motivele pentru care au fost realizate aceste atacuri asupra unor clădiri civile din Moscova.