Tineră de 16 ani, impresionantă la Roland Garros – Patru victorii rapide.

Mirra Andreeva, o jucătoare de tenis rusă în vârstă de doar 16 ani, a atras atenția lumii tenisului după ce s-a calificat în turul doi al turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Înainte de această performanță, ea și-a făcut debutul pe scena internațională la turneul „WTA 1000” de la Madrid, unde a fost învinsă în optimi de Aryna Sabalenka. Mirra Andreeva are deja 26 de victorii în acest an și a câștigat două turnee ITF W60 în Elveția.

În calificările Grand Slamului de la Paris, russsoaica a învins într-un meci ușor Polina Kudermetova cu 6-1, 6-4. În runda următoare, ea a trecut rapid de Emiliana Arango cu 6-0, 6-2, și Camila Osorio Serrano, columbianca, cu 7-6 (8), 6-4. Cu toate acestea, Andreeva a ieșit învinsă din prima rundă a turneului principal.

Cu toate acestea, tânăra jucătoare și-a revenit rapid și a trecut de americanca Alison Riske-Amritraj, scor 6-2, 6-1, în doar 56 de minute în turul doi al Turneului de la Roland Garros. Mirra Andreeva se va duela în turul al doilea cu învingătoarea meciului dintre franțuzoaica Diane Parry (locul 79 în clasamentul mondial) și ucraineanca Anhelina Kalinina, favorita 25.

Jucătoarea din Rusia are un sezon excelent în 2023, cu doar trei înfrângeri până acum: o finală a Australian Open în juniori pierdută împotriva Alina Korneeva, un meci pierdut în optimile turneului WTA Madrid împotriva Aryna Sabalenka și o înfrângere în optimile de finală ale Paris Challenger împotriva Kamillei Rakhimova.

Turneul de la Roland Garros are o valoare totală a premiilor în valoare de 49,6 milioane de euro și se desfășoară între 28 mai și 11 iunie. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal, cu 14 titluri pe terenul de la Paris.