Dacă crezi că sfaturile financiare venite de la Musk te vor îmbogăți, află că există fraude masive în Marea Britanie.

Recent, banca britanică Natwest a avertizat despre creșterea numărului de fraude care folosesc conturi false de celebrități, printre care se numără și miliardarii Elon Musk și Jeff Bezos. Aceste escrocherii au costat victimele lor milioane de lire sterline.

Potrivit unui clasament anual realizat de Natwest, peste 285.000 de lire sterline au fost pierdute de un client după ce a răspuns la un anunț care pretindea că avea un interviu cu Peter Jones, starul emisiunii britanice Dragon’s Den. O altă victimă a pierdut, de asemenea, aproape la fel de mulți bani după ce a căzut în plasa unei escrocherii care utiliza imaginea militantului pentru mediu David Attenborough. Unul dintre aceste anunțuri pretindea în mod înșelător că dl Attenborough „câștigă 125.000 de lire sterline pe lună din acțiuni și titluri de valoare de piață susținute de aur, gaze naturale și petrol”, detaliază Natwest.

Banca a subliniat că infractorii se folosesc de imagini ale unora dintre cele mai respectate celebrități din Marea Britanie, inclusiv ale multor personalități de televiziune, pentru a fura milioane de lire sterline de la victime. De asemenea, aceste reclame false apar preponderent pe rețelele de socializare.

Elon Musk, proprietarul uneia dintre cele mai importante rețele sociale din lume, Twitter, și-a văzut el însuși imaginea deturnată într-o fraudă care a costat o victimă 42.500 de lire sterline, susține Natwest.

În 2022, escrocheriile legate de investiții au costat 114,1 milioane de lire sterline în Marea Britanie, în scădere cu 34% față de anul precedent, potrivit UK Finance.

În condițiile în care aceste infracțiuni continuă să fie o problemă majoră, Natwest a investit resurse importante în prevenirea acestora pentru beneficiul clienților săi. Este important ca oamenii să fie foarte atenți la reclamele sau mesajele care pretind că provin de la celebrități și să evite să furnizeze informații cu caracter personal sau să facă tranzacții online fără o documentație suficientă.