Există informații „în timp real” despre amplasarea lui Putin, cunoscute de spionajul militar ucrainean. Este posibil că urmărirea sa este o prioritate pentru a-l asasina?

Serviciile de informații militare din Ucraina susțin că au monitorizat în timp real locațiile președintelui rus, Vladimir Putin, și a fondatorului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin. Purtătorul de cuvânt al serviciilor de informații militare din Ucraina, Andrii Iusov, a declarat că aceste informații sunt cunoscute de ei și de partenerii lor, iar locurile în care se află Putin și Prigojin nu pot fi ascunse în ciuda diverselor tehnologii și a dublurilor utilizate pentru a-i proteja.

Putin este vigilența și este bine păzit. Pe de altă parte, Prigojin este mai puțin protejat și se comportă cel mai liber dintre elitele ruse. Cu toate acestea, Iusov a insistat că în prezent nu există dorința de a-i asasina pe Putin sau Prigojin. Prioritatea numărul unu a Ucrainei este aducerea lui Putin la Haga pentru a fi judecat de Curtea Penală Internațională pentru acuzația de crima de război de deportare ilegală a cel puțin 100 de copii din Ucraina.

În timp ce Ucraina și Rusia se pregătesc să se întâlnească pentru a soluționa conflictul din Donbas, informațiile oferite de Serviciile de informații militare din Ucraina în legătură cu monitorizarea lui Putin și Prigojin ar putea ajuta procesul de pace dintre cele două țări să se desfășoare fără incidente.

Este important să se rețină că această informație nu a fost confirmată oficial de nicio agenție de informații din Rusia sau Ucraina, sau de alte surse independente. Deoarece acestea sunt informații sensibile, există posibilitatea ca informațiile furnizate să fie exagerate sau distorsionate pentru a-și promova poziția în conflictul dintre cele două țări.

Cu toate acestea, monitorizarea lui Putin și Prigojin ar fi o veste proastă pentru Rusia, deoarece ar însemna că serviciile de informații ucrainene au o rețea de spionaj excelent dezvoltată în ceea ce privește securitatea Rusiei. În orice caz, este important să se mențină o perspectivă echilibrată și o abordare rațională relatată la aceste informații neconfirmate.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.