Zeci de locuințe au suferit pagube în județul Arad, ca urmare a seismului de 5,2 grade.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 5,2 grade a lovit localitatea Ghioroc, din județul Arad. Acesta s-a produs marți seara, urmat de șapte replici. Zeci de case private și clădiri publice, cum ar fi spitalul local, au avut de suferit din cauza seismului. Autoritățile locale au convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Pop-Morodan, a afirmat că evaluarea pagubelor a început deja. În acest moment, sunt sute de case avariate în întreaga comună, majoritatea fiind afectate de acoperișuri și hornuri căzute, dar și de pereți fisurați. Cinci case au suferit pagube grave, prin prăbușirea tavanelor sau a pereților. Din fericire, nu s-au raportat victime.

Spitalul local a avut de suferit, de asemenea, deoarece se afla aproape de epicentru. În plus, există daune provocate în localitățile învecinate, cum ar fi Cuvin sau Miniș. Aproximativ 100 de hornuri au căzut în comuna Zăbrani, situată și ea aproape de epicentru.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a raportat că serviciile voluntare pentru situații de urgență acționează la Ghioroc și Păuliș pentru a îndepărta efectele negative din urma cutremurului. În municipiul Arad, au fost înregistrate 18 solicitări prin apeluri la 112 în legătură cu desprinderea unor elemente de construcție și avarierea a două autoturisme.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 5,6 kilometri și epicentrul s-a situat între localitatea Lipova și municipiul Arad. Seismul a produs o serie de replici, cel mai puternic din acestea având o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter. Astfel de evenimente naturale sunt rare în această zonă a țării și au creat o situație de urgență pentru echipele de intervenție și autorități.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.