Washingtonul promite o recompensă de 5 milioane de dolari pentru capturarea unui individ suedez acuzat de trafic de droguri.

Departamentul de Stat din Statele Unite împreună cu poliția suedeză au anunțat miercuri o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informații care să conducă la arestarea unui suedez acuzat de trafic internațional de droguri. Maximilian Rivkin este acuzat de gestionarea unei rețele de comunicații criptate folosită de traficanții de droguri, fără să știe că sistemul a fost dezvoltat de poliția federală americană (FBI).

Potrivit Departamentului de Stat, comunicările lui Rivkin pe platforma ANOM l-au implicat într-o serie de activități ilegale, inclusiv trafic de droguri, spălare de bani, conspirație pentru comiterea de crime și alte acte violente. Rivkin a fost acuzat în Statele Unite și de escrocherie la scară largă legată de traficul de droguri și spălare de bani.

În 2021, serviciile de securitate din trei continente au colaborat într-o operațiune de combatere a crimei organizate, care a dus la 800 de arestări în întreaga lume și confiscarea a peste 8 tone de cocaină, 22 de tone de canabis și a peste 48 de milioane de dolari.

Comerțul cu droguri și traficul de diferite substanțe și produse ilicite, sunt activități care alimentează economic acest sector întunecat, în care oamenii își pun sănătatea în pericol și care generează violență și instabilitate socială.

De-a lungul timpului, polițiștii, agenții guvernamentale și forțele de securitate, au lucrat împreună pentru a combate crimele organizate și pentru a-i aduce în fața justiției pe cei care aduc prejudicii societății și încalcă legile.

Astfel de acțiuni internaționale sunt necesare pentru a-i descuraja pe traficanții de droguri să se angajeze în astfel de activități ilegale și să îi pună în dificultate prin confiscarea bunurilor, arestarea celor implicați și printr-un proces judiciar transparent și echitabil.