Înregistrarea video prezintă un incident în care un individ a sărit de pe un pasaj și a aterizat pe un autoturism. În Timișoara, aceasta reprezintă a treia încercare de suicid în această săptămână.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost transportat la spital după ce s-a aruncat de pe un pasaj din Timișoara și a căzut pe o mașină aflată în trafic. Conform autorităților, acesta ar fi avut intenția de a-și lua viața, aceasta fiind a treia tentativă de sinucidere, în Timișoara, în aceasta săptămână.

Potrivit IPJ Timiș, bărbatul ar fi căzut de pe viaductul situat pe Strada Gheorghe Lazăr din municipiul Timișoara, ajungând pe o mașină, care a fost în mers în momentul accidentului. În urma căzăturii, acesta a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Acest caz se adaugă celorlalte două tentative de sinucidere care au avut loc în Timișoara, în aceeași săptămână. Concret, miercuri o femeie de 53 de ani a încercat să-și ia viața aruncându-se de la etajul 10 al unui bloc de pe Calea Șagului din Timișoara și a căzut pe acoperișul de la intrarea în bloc. Din fericire, aceasta a supraviețuit căzăturii și a fost transportată la spital.

Joi, o altă tentativă de suicid a fost înregistrată în Timișoara. Un bărbat de 37 de ani, cadru militar, a amenințat cu aruncarea în gol de la etajul 7, timp de 24 de ore. Acesta a fost imobilizat de către un negociator și un pompier care a coborât în rapel de la etajul superior. Ulterior, bărbatul a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie din Timișoara.

Aceste cazuri tragice evidențiază nevoia de mai mult sprijin și atenție acordată persoanelor cu probleme psihice sau care trec prin perioade grele în viață. Pentru a preveni astfel de tragedii, Alianța Română de Prevenție a Suicidului oferă consiliere în situații de criză suicidară, între orele 19.00 și 7.00, la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel național din orice rețea) sau prin e-mail la sos@antisuicid.ro. De asemenea, hub-ul antidepresie poate oferi sprijin și prim-ajutor psihologic, fiind primul de acest fel din România. Acesta poate fi contactat la numărul de telefon 037 445 6420 (apelabil gratuit la nivel național din orice rețea), non-stop.

În cazul în care simțiți că sinuciderea este iminentă, este important să apelați imediat numărul unic de urgență 112, pentru a primi ajutor medical de specialitate.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.