Bursa din New York a avut o săptămână profitabilă înaintea unor zile importante.

Bursa de la New York a înregistrat o creștere vineri, după o săptămână bună pentru piețe, marcată de depășirea unui prag tehnic important. Participanții la piață au fost în așteptare cu privire la datele inflației și la ședința Fed care urmează. Indicele Dow Jones a crescut cu 0,13%, Nasdaq cu 0,16%, în timp ce S&P 500 a înregistrat o creștere de 0,12%.

Cu toate acestea, cel mai reprezentativ indice al bursei de la New York a eșuat în tentativa de a depăși pragul tehnic important de 4.300 de puncte. Maris Ogg, de la Tower Bridge Advisors, a explicat că „ce a fost mai rău a trecut” și că investitorii se așteaptă în continuare la o deteriorare a economiei.

În timpul săptămânii, piața a avut mai puțini indicatori economici. Această situație a făcut ca investitorii să fie nevoiți să gândească singuri. Cum rezultat, această autosuficiență a fost percepută pozitiv de Quincy Krosby, de la LPL Financial. În opinia sa, faptul că investitorii au mers pe propriile lor instincte a fost benefic pentru ei.

Chris Low, de la FHN Financial, a atras atenția asupra faptului că în spatele creșterii acțiunilor s-a aflat sfârșitul crizei pragului datoriei de stat a SUA. Acest lucru a fost considerat ca fiind mai important decât s-a realizat în mod efectiv.

Spre sfârșitul săptămânii, participanții la piață au fost în așteptare cu privire la datele inflației așteptate și la ședința recentă a băncii centrale americane. Aceștia au subliniat că situația economică este în continuare incertă și că mai sunt multe de așteptat din partea pieței.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.