fanatik.ro: Modificări semnificative pentru mulți pensionari români. Hotărârea a fost deja anunțată în Monitorul Oficial.

Modificările aduse actului normativ au implicări semnificative pentru milioanele de pensionari români și vizează două aspecte importante: posibilitatea cumpărării de vechime retroactivă în muncă și angajările suplimentare de la Casa de Pensii.

În primul rând, una dintre modificări se referă la extinderea termenului în care viitorii pensionari pot cumpăra vechime retroactivă în muncă. Această opțiune oferă posibilitatea ca persoanele care nu au contribuit suficient la sistemul de pensii să-și completeze vechimea prin plata unei sume în funcție de perioada dorită. Această măsură are drept scop să ofere oportunitatea pensionarilor să atingă stagiul minim necesar pentru obținerea dreptului la pensie.

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a explicat importanța și necesitatea prelungirii termenului până la care se poate face cumpărarea de vechime retroactivă. Motivul principal este acela că mulți dintre viitorii pensionari nu aveau suficiente resurse financiare pentru a achiziționa această vechime până la data limită stabilită inițial. Prin prelungirea termenului, se dorește să se faciliteze accesul la această opțiune și să se ofere mai multă flexibilitate în gestionarea plăților.

Pe de altă parte, cea de-a doua modificare a actului normativ se referă la posibilitatea angajării suplimentare a pensionarilor de către Casa de Pensii. Aceasta presupune că pensionarii pot lucra în continuare, însă vor beneficia în continuare de pensie. Astfel, persoanele care doresc să-și completeze veniturile sau să rămână active din punct de vedere profesional pot opta pentru această variantă.

Această măsură vine în întâmpinarea nevoilor și dorințelor pensionarilor de a se menține activi, de a continua să contribuie la societate și de a obține venituri suplimentare. Totodată, angajările suplimentare de la Casa de Pensii pot fi o soluție pentru problemele financiare cu care se confruntă unele persoane aflate în această categorie.

Schimbările aduse actului normativ sunt considerate uriașe deoarece au implicații semnificative pentru milioanele de pensionari români. Aceste modificări sunt menite să ofere soluții pentru dificultățile financiare și de vechime cu care se confruntă mulți pensionari și să ofere mai multă flexibilitate în gestionarea pensiilor.

Este important de menționat că aceste modificări au fost deja publicate în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare într-o anumită perioadă de timp, după care vor putea fi aplicate în mod efectiv. Este necesar ca pensionarii să fie informați cu privire la aceste schimbări și să își poată evalua opțiunile în funcție de nevoile și situația lor personală.

În concluzie, modificările aduse actului normativ cu privire la cumpărarea de vechime retroactivă și angajările suplimentare de la Casa de Pensii vor avea un impact semnificativ asupra pensionarilor români. Aceste măsuri au scopul de a veni în sprijinul nevoilor și dorințelor pensionarilor, oferindu-le mai multe opțiuni și flexibilitate în gestionarea pensiilor și veniturilor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.