Unul dintre cei mai căutați infractori din România a fost capturat! Autoritățile au localizat pe Boenică în Iordania și intenționează să îl deporteze.

Polițiștii au reușit în sfârșit să îl prindă pe interlopul Boenică, după ani întregi de căutări. Acesta, în vârstă de 55 de ani, s-a stabilit în Iordania, de unde sfida autoritățile române. Bărbatul era căutat pentru două dosare penale, fiind acuzat de complicitate la tentativă de înșelăciune, falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și constituire de grup infracțional. Conform informațiilor, el ar fi trebuit să execute o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Boenică a fost extrădat și adus în România, unde va fi prezentat instanței pentru a fi judecat. În ultimii ani, interlopul a ținut autoritățile în șah, transmitându-le mesaje provocatoare pe Facebook, în semn de sfidare că nu poate fi prins. Adevăratul său nume este Romeo Ursu.

În data de 18 septembrie 2023, polițiștii Direcției Investigații Criminale – I.G.P.R., cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Acestea au fost emise pe numele lui Romeo Ursu, din București, în vârstă de 55 de ani. Bărbatul a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare pentru complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității, conform informațiilor furnizate de IGPR.

Se pare că Boenică a avut parte de o viață liniștită și lipsită de griji în Iordania, unde s-a stabilit după ce a fost condamnat în România. Deși era căutat la nivel internațional, el ar fi reușit să își găsească o sursă de venit. Există informații conform cărora Boenică ar fi desfășurat o afacere cu mașini, aducându-le din Europa și vânzându-le în Iordania. Aceste informații încă nu au fost confirmate oficial.

Prinderea lui Boenică reprezintă un succes important pentru autoritățile române în lupta împotriva infracționalității. Acesta era considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi din România și a reușit să fugă de justiție timp de mulți ani. Acum, el urmează să fie judecat și să își ispășească pedeapsa în închisoarea din România.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/cel-mai-cautat-interlop-din-romania-a-fost-prins-polisistii-lau-gasit-pe-boenica-in-iordania-si-urmeaza-sa-il-extradeze-316276.html

Get real time updates directly on you device, subscribe now.