Verdictul expertului după penalty-ul acordat de Sebastian Colțescu în meciul Farul – FCSB: „Cu toate greșelile pe care le-a comis…”

FCSB a obținut o victorie împotriva echipei Farul într-un mod ușor controversat, după acordarea unui penalty discutabil de către arbitru, Sebastian Colțescu. Scorul final a fost 1-0 în favoarea echipei FCSB, iar prestația lui Colțescu a fost analizată de Adrian Porumboiu, fost arbitru și cunoscut personaj al fotbalului românesc.

Potrivit lui Porumboiu, decizia lui Colțescu de a acorda penalty în urma unui contact între Șut și Băluță a fost greșită. El a menționat și despre „trecutul întunecat” al lui Colțescu, referindu-se la perioadele în care acesta a avut prestații jenante și criticate în cariera sa de arbitru. Porumboiu a dezvăluit că unele conducători strigau la el din lojă și că trecutul lui Colțescu este plin de „nenorociri” făcute în calitate de arbitru.

Potrivit lui Porumboiu, acordarea penalty-ului a fost o decizie nedreaptă și inacceptabilă, indiferent cum s-ar analiza faza respectivă. El a susținut că Colțescu nu ar mai fi trebuit să arbitreze după toate greșelile comise de-a lungul carierei sale. Porumboiu a subliniat că este normal să se facă greșeli, dar nu în cazul unui arbitru cu o carieră îndelungată și care știe ceea ce face.

Porumboiu a adăugat că sistemul VAR ar fi trebuit să intervină în acest caz, însă nu s-a întâmplat așa. El a criticat faptul că o decizie flagrant greșită a fost luată în ciuda existenței sistemului de arbitraj video. Porumboiu a subliniat că penalty-ul acordat de Colțescu este un exemplu clar de arbitraj inadmisibil și că acesta și-a revenit la starea din urmă cu 7-8 ani, dovedind că nu s-a schimbat în bine.

Unicul gol al meciului a venit în minutul 58, după convertirea penalty-ului obținut de Adrian Șut în urma unui contact în careu cu Tudor Băluță. Cu această victorie, FCSB acumulează 21 de puncte și se distanțează în fruntea clasamentului. În schimb, Farul rămâne pe locul 11, având doar 9 puncte acumulate.

Meciul a stârnit controverse și discuții în mediul fotbalistic românesc, iar opinia lui Porumboiu reflectă nemulțumirile unora dintre cei din lumea fotbalului față de prestația lui Colțescu și asupra deciziei de acordare a penalty-ului. În final, acesta a concluzionat că Colțescu ar fi trebuit să fie exclus din arbitraj după toate greșelile pe care le-a făcut de-a lungul carierei sale.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.