Explicațiile președintelui CCA în urma momentelor controversate din meciurile Farul – FCSB și CFR Cluj – Petrolul.

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a comentat recent erorile de arbitraj din meciurile dintre Farul – FCSB și CFR Cluj – Petrolul, explicând dacă deciziile luate au fost corecte sau nu. Vassaras a adus în discuție un penalty controversat acordat în meciul Farul – FCSB și o posibilă lovitură de la 11 metri în disputa dintre CFR Cluj și Petrolul.

În privința penalty-ului acordat în meciul dintre Farul și FCSB, Vassaras a declarat că acesta a fost inexistent. El a explicat că arbitrul Sebastian Colțescu a luat o decizie incorectă în momentul în care a acordat lovitura de pedeapsă fără să ofere și un cartonaș galben. Potrivit lui Vassaras, apărătorul și atacantul au acționat diferit și nu au avut controlul mingii, iar contactul dintre ei nu poate fi considerat un fault, ci doar un contact fizic normal. El a subliniat că fotbalul este un sport de contact și că nu orice contact poate fi considerat un fault. În opinia sa, decizia de a acorda penalty-ul ar fi trebuit evitată.

Cu privire la meciul dintre CFR Cluj și Petrolul, Vassaras a susținut că arbitrul Istvan Kovacs a procedat corect când nu a acordat lovitură de la 11 metri pentru Petrolul. Acesta a explicat că apărătorul a comis un atac neregulamentar prin contactul direct cu crampoanele pe piciorul adversarului, împiedicându-l astfel pe acesta să atace mingea. Cu toate acestea, arbitrul nu a putut identifica contactul, deoarece nu i-a fost clar dacă piciorul apărătorului se afla în spatele celui al adversarului și atingea solul sau piciorul atacantului. Vassaras a menționat că toate deciziile luate în acest meci au fost considerate corecte.

Este important de menționat că Comisia Centrală a Arbitrilor analizează și monitorizează constant activitatea arbitrilor și ia măsuri corective atunci când sunt identificate erori sau abateri. Cu toate acestea, arbitrajul în fotbal rămâne un subiect subiectiv și disputat, iar controversele pe marginea deciziilor luate într-un meci vor continua să existe.

Este evident că deciziile arbitrilor pot influența rezultatele meciurilor și pot afecta echipele implicate. Prin urmare, este important ca arbitrii să aibă o pregătire corespunzătoare și să fie obiectivi în luarea deciziilor, astfel încât rezultatele partidelor să reflecte corect desfășurarea jocului.

Sursa: https://sport.hotnews.ro/stiri-superliga-26548379-presedintele-cca-explicatii-dupa-fazele-controversate-din-farul-fcsb-cfr-cluj-petrolul.htm

Get real time updates directly on you device, subscribe now.