Adversar de temut pentru echipa României în etapa play-off a Grupei Mondiale a Cupei Davis

Echipa masculină de tenis de câmp a României se pregătește de un nou duel în play-off-ul pentru menținerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis, după ce a fost învinsă recent fără drept de apel de către Taiwan. Partida următoare va fi împotriva echipei Greciei și se va disputa în deplasare, pe 2-3 sau 3-4 februarie 2024.

În weekendul trecut, România a suferit o înfrângere cu scorul de 3-1 în fața Taiwanului, pe teren propriu, în Mamaia. În același timp, Grecia a fost învinsă cu scorul de 3-1 de Slovacia, la Atena. În urma acestor rezultate, echipa națională a României a coborât pe locul 30 în ierarhia Cupei Davis, în timp ce Grecia se situează pe poziția 44 (două locuri mai jos decât în clasamentul precedent). Cei doi adversari s-au întâlnit de două ori până acum în Cupa Davis, cu un scor parțial de 1-1.

Prima întâlnire dintre România și Grecia în Cupa Davis a avut loc în 1933, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. Grecia s-a impus cu scorul de 4-1 în acel meci. Revanșa a venit în 1970, când România a învins cu 5-0 în sferturile zonei Europa, pe teren propriu, la București. Ilie Năstase, Ion Țiriac, Viorel Marcu, Sever Mureșan și perechea Ilie Năstase/Ion Țiriac au obținut victoriile pentru echipa României în acel meci.

La simplu, cei mai buni jucători greci în funcție de clasamentul ATP sunt următorii: Stefanos Tsitsipas (locul 5 ATP), Stefanos Sakellaridis (locul 396 ATP), Alexandros Skorilas (locul 785 ATP) și Michail Pervolarakis (locul 994 ATP). În ceea ce privește dublul, Grecia îi are în componență pe Petros Tsitsipas (locul 107 ATP), Stefanos Tsitsipas (locul 208 ATP), Michail Pervolarakis (locul 210 ATP), Stefanos Sakellaridis (locul 317 ATP) și Markos Kalovelonis (locul 351 ATP).

Partida dintre România și Grecia promite să fie una interesantă și disputată. Ambele echipe au jucători talentați și experimentați care își vor da totul pentru a obține victoria și a-și menține poziția în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Sursa: https://sport.hotnews.ro/stiri-tenis-26549302-adversar-puternic-pentru-romania-play-off-grupei-mondiale-cupei-davis.htm

Get real time updates directly on you device, subscribe now.