Există speculații despre Lionel Messi și șansa lui de a participa la CM 2026.

Lionel Messi, în vârstă de 36 de ani, aduce în discuție posibilitatea de a nu mai evolua pentru echipa națională a Argentinei în cadrul Campionatului Mondial din 2026. Fotbalistul, care joacă pentru Inter Miami, își concentrează în prezent prioritățile pe termen scurt, declarând că dorește să participe mai întâi la Copa America și apoi să ia o decizie în legătură cu viitorul său în fotbalul internațional.

Deși Messi a reușit să conducă naționala Argentinei spre victorie la Campionatul Mondial din 2022 din Qatar, antrenorul Lionel Scaloni speră că poate conta pe el și în următorul turneu, care va avea loc în 2026.

Cu toate acestea, cele mai recente declarații ale fotbalistului lasă un semn de întrebare asupra prezenței sale în națională după anul 2024. Messi a explicat că este momentan concentrat pe participarea la următoarea ediție a Copa America, unde Argentina va încerca să-și apere titlul câștigat în 2021.

„Vreau să ajung în condiții bune la viitoarea ediție a Copa America și apoi vom vedea în funcție de cum mă prezint. Nu mă gândesc încă la Campionatul Mondial din 2026. Anii au trecut și trebuie să observ cum mă simt, voi lua decizii din zi în zi”, a declarat Messi conform jurnalistului italian Fabrizio Romano.

În acest moment, Messi se află într-un moment de reflecție și evaluează cum se simte fizic și mental înainte de a face o alegere definitivă cu privire la participarea sa în Campionatul Mondial. Chiar dacă mulți fani speră să îl vadă în continuare reprezentând Argentina, Messi a lăsat deschisă posibilitatea de a se retrage din competițiile internaționale după participarea la următoarea ediție a Copa America.

Cariera lui Messi a fost de excepție, fiind considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie. A câștigat multiple titluri și distincții, inclusiv șase „Gheata de Aur” pentru cel mai bun marcator european. A petrecut cea mai mare parte a carierei la FC Barcelona, unde a câștigat numeroase trofee, inclusiv patru Ligii Campionilor.

În ciuda plecării sale din Barcelona în vara anului 2021, Messi a continuat să impresioneze în fotbalul internațional și a reușit să își aducă echipa națională la nivel de performanță ridicat. Titlul de campion mondial în 2022 a fost unul dintre momentele marcante ale carierei sale.

Decizia lui Messi de a se concentra pe Copa America înainte de a decide dacă va participa la Campionatul Mondial din 2026 este înțeleasă de mulți, având în vedere că vârsta și starea fizică încep să își pună amprenta asupra sa. Cu toate acestea, o participare la Campionatul Mondial din 2026 ar putea fi o oportunitate unică pentru Messi de a se descurca într-un turneu final pe propriul continent, în America de Nord.

Indiferent de decizia finală a lui Messi, acesta rămâne unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor și unul dintre simbolurile Argentinei. Cariera sa strălucitoare și performanțele remarcabile vor rămâne în istorie, indiferent dacă va mai evolua sau nu la Campionatul Mondial din 2026.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.