Naționala României a cucerit un nou loc în clasamentul FIFA

Echipa națională de fotbal a României, condusă de antrenorul Edi Iordănescu, a urcat un loc în clasamentul FIFA, situându-se acum pe poziția a 47-a, cu 1448.02 puncte. Această urcare vine în urma rezultatelor obținute în meciurile de calificare pentru Euro 2024. Tricolorii au înregistrat un rezultat de egalitate 1-1 împotriva echipei Israelului și o victorie cu scorul de 2-0 împotriva selecționatei din Kosovo.

În luna aprilie a anului 2023, România ocupa poziția a 52-a în clasamentul FIFA, însă a reușit să urce până pe locul 46. Ulterior, în luna iunie, a avut loc o coborâre până pe locul 47, iar în luna iulie echipa a ocupat poziția a 48-a.

În ceea ce privește adversarele României în preliminariile Euro 2024, Elveția se situează pe locul 14 în clasamentul FIFA, fiind echipa cu cea mai bună poziționare din acest grup. Israelul se află pe locul 72, având o coborâre de patru poziții față de clasamentul anterior. Belarus ocupă poziția a 105-a, în scădere cu șapte locuri, Kosovo se găsește pe locul 111, în scădere cu două poziții, iar Andorra se află pe locul 153, în creștere cu o poziție.

În continuare, clasamentul FIFA este dominat de echipa națională a Argentinei, campioana mondială en-titre, urmată de Franța, vicecampioana mondială, și de Brazilia. Anglia și Belgia completează topul cinci al clasamentului.

Următorul clasament FIFA va fi anunțat pe data de 26 octombrie și ne va dezvălui noua poziționare a echipelor naționale. La acest moment, România ocupă poziția a 48-a, dar cu rezultatele recente în vedere și cu perspectiva meciurilor viitoare, există posibilitatea unei noi schimbări în clasament.

Sursa: https://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-26550280-nationala-romaniei-urcare-loc-clasamentul-fifa.htm

Get real time updates directly on you device, subscribe now.