Primăria Sectorului 4: Stația de metrou „Tudor Arghezi” va fi disponibilă pentru utilizare până la data de 15 noiembrie.

Primăria Sectorului 4 a anunțat că stația de metrou „Tudor Arghezi” va fi deschisă până pe 15 noiembrie. Deși lucrările la această stație au fost finalizate în decembrie anul trecut, conform anunțului făcut de Primăria Sectorului 4, aceasta nu a fost deschisă până acum, cu toate că Metrorex estima inițial că va fi gata în luna aprilie a acestui an.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au avut întâlniri de lucru cu Ministerul Transporturilor și cu Metrorex S.A., stabilind în final un calendar de activități punctuale pentru finalizarea lucrărilor. Conform acestui calendar, până cel târziu pe 15 noiembrie, stația „Tudor Arghezi” va fi dată în folosință. În același timp, aceasta va deveni și un punct multimodal de transport, fiind conectată printr-un tunel pietonal subteran cu parcarea etajată din apropiere. Acest lucru va permite ca persoanele care vin din afara orașului să își poată lăsa mașinile în siguranță și să își continue călătoria spre centrul Capitalei utilizând metroul.

Cauzele întârzierii deschiderii stației de metrou au fost explicate anterior de Hotnews.ro. Metrorex a precizat că Primăria Sectorului 4 mai are de finalizat câteva lucrări la stație, inclusiv asigurarea unei surse secundare de alimentare cu energie electrică. De asemenea, Metrorex trebuie să angajeze o parte dintre angajații care vor lucra în această stație, care prelungește linia M2 cu 1,5 km.

Primăria Sectorului 4 a informat că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii septembrie, cu excepția racordării la canalizarea orașului, deoarece în zona respectivă nu există o rețea de canalizare și s-a optat pentru construirea unei fose septice.

Odată cu deschiderea stației de metrou „Tudor Arghezi”, se va implementa un nou grafic de circulație, care va cuprinde 18 trenuri, în comparație cu cele 16 în circulație în prezent. Intervalul de succedare între trenuri va fi de 4 minute.

Conform informațiilor transmise de Primăria Sectorului 4 la solicitarea HotNews.ro, recepția stației de metrou a fost finalizată pe 29 martie 2023.

Prin deschiderea stației de metrou „Tudor Arghezi”, se creează oportunitatea pentru dezvoltarea mobilității urbane în Sectorul 4 și pentru facilitarea deplasărilor în interiorul orașului. Acest proiect va aduce beneficii locuitorilor din sector și va contribui la reducerea traficului rutier și a poluării aerului.

Din imaginile prezentate în comunicatul Primăriei Sectorului 4, se poate observa că stația de metrou „Tudor Arghezi” are un design modern și este dotată cu facilități precum lifturi și scări rulante pentru a facilita accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

Este important ca autoritățile să asigure respectarea termenului stabilit pentru deschiderea stației de metrou „Tudor Arghezi” și să se asigure că toate lucrările și amenajările necesare vor fi finalizate, astfel încât cetățenii să poată beneficia de această nouă facilitate de transport în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, este necesară o comunicare transparentă și coerentă între Primăria Sectorului 4, Metrorex și Ministerul Transporturilor, astfel încât informațiile să fie furnizate eficient și în mod actualizat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.