De ce este vitală lovitura asupra Crimeei pentru reușita contraofensivei – general ucrainean

Potrivit generalului ucrainean, loviturile asupra Crimeei sunt esențiale pentru succesul contraofensivei Kievului. El afirmă că distrugerea centrelor de comandă, a locurilor de concentrare a echipamentelor și a personalului este crucială în dezorganizarea forțelor inamice.

Generalul Tarnavski a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru CNN că succesul operațiunilor ofensive nu se limitează doar la înfrângerea inamicului de pe teren, ci include și eliminarea infrastructurii militare și a surselor de comandă. El a subliniat importanța distrugerii centrelor de comandă la un nivel superior, deoarece aceasta duce la dezordine pe câmpul de luptă.

Potrivit generalului, dezorganizarea forțelor inamice prin atacarea centrelor lor de comandă este esențială pentru a zdruncina coeziunea și coordonarea acțiunilor lor. Distrugerea unui comandant înseamnă distrugerea unei legături de comandă, ceea ce afectează capacitatea inamicului de a acționa în mod coordonat.

Crimeea joacă un rol important în această strategie deoarece găzduiește o mare concentrație de echipamente militare rusești. Generalul afirmă că au cunoștință de mijloacele de atac ale inamicului, atât cele aeriene, cât și cele terestre. Prin lovitura dată cartierului general al Flotei rusești din Marea Neagră, Ucraina își consolidează poziția și își întărește speranțele pentru viitor.

El subliniază că Ucraina nu are doar capacitatea de a lovi în fața sa, ci și în spatele inamicului. Indiferent de poziția inamicului, acesta trebuie să simtă pericolul în spatele său, ceea ce va afecta moralul soldaților ucraineni.

Este important să urmărim cu atenție evoluțiile din Ucraina și să ne informăm în timp real despre situația de acolo. Link-ul de mai jos conține informații despre acest subiect:

Sursa

Get real time updates directly on you device, subscribe now.