Fosta soție a lui Dumitru Buzatu nu crede că acesta este bogat și suspectează că i s-a înscenat totul / Neîncântată și de PSD-ul pentru suspendarea sa.

Senatoarea Gabriela Creţu, membră PSD şi fosta soţie a lui Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, a fost suspendată din partid ca urmare a scandalului în care este implicat fostul său soţ. Buzatu a fost reţinut de către DNA sub acuzaţia de luare de mită în valoare de peste un milion de lei, iar acest lucru a dus la excluderea sa din PSD. Reactia senatorului PSD nu a întarziat să apară, iar Gabriela Creţu s-a arătat revoltată şi a solicitat o explicaţie statutară şi legală pentru suspendarea sa. Totodată, a anunţat că va face contestaţie la Comisia de integritate a partidului.

Într-o intervenţie la postul de televiziune Antena 3, Gabriela Creţu a afirmat că Dumitru Buzatu este victima unei înscenări şi că este nevinovat. Ea a precizat că membrii PSD Vaslui sunt întruniţi într-o şedinţă şi că toţi cred că preşedintelui lor de organizaţie i s-a fabricat acest dosar. Desigur, chiar dacă acuzaţiile sunt reale, senatorul nu înţelege de ce ar avea ea o responsabilitate în acest caz, având în vedere că sunt separaţi de peste 20 de ani şi au divorţat legal în 2015. Ea susţine că relaţia lor este una colegială, bazată pe colaborare în cadrul partidului.

Gabriela Creţu a negat orice implicare în afacerile fostului soţ şi a subliniat că nu are cunoştinţă despre averea acestuia. Ea a menţionat că a câştigat personal cinci campanii electorale şi că nu are nicio informaţie despre afacerile lui Dumitru Buzatu. Acesta avea o fermă pe care o administra conform legilor în vigoare, iar ea nu este la curent cu activităţile zilnice ale fostului soţ. Senatoarea consideră că este o greşeală să fie întrebată despre averea lui şi acuză PSD că a făcut aceeaşi eroare. Ea nu crede că Dumitru Buzatu are o avere aşa de mare cum s-a speculat în presă şi îi îndeamnă pe cei care pun această întrebare să verifice numărul de metri pătraţi în locuinţa sa.

Într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PSD, preşedintele partidului Marcel Ciolacu a anunţat decizia de excludere a lui Dumitru Buzatu din partid şi demisia fiului său, Tudor Buzatu, din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Totodată, fosta soţie a lui Dumitru Buzatu, Gabriela Creţu, a fost suspendată din PSD. Gabriela Creţu este un politician experimentat, aflându-se la al patrulea mandat de parlamentar din partea PSD.

Reacţia acesteia vine în contextul unei situaţii extrem de delicate pentru PSD, întrucât acuzaţiile aduse lui Dumitru Buzatu afectează imaginea partidului. Suspendarea Gabrielei Creţu este o măsură care are ca scop protejarea partidului în faţa scandalului şi asigurarea că toţi membrii rămân loiali valorilor şi principiilor acestuia. Cu toate acestea, reacţia senatoarei arată nemulţumirea şi indignarea sa faţă de modul în care este trata în acest caz.

Deocamdată, rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în acest scandal şi care vor fi consecinţele pentru Dumitru Buzatu, dar şi pentru PSD. Cert este că Gabriela Creţu continuă să lupte pentru drepturile sale şi îşi exprimă public nemulţumirea faţă de suspendarea din partid.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.