VIDEO Zelenski a vorbit în fața parlamentului canadian: „Moscova ar trebui să fie înfrântă odată pentru totdeauna. Și va fi înfrântă”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a venit în Canada pentru a-și susține țara în lupta împotriva invaziei rusești și pentru a consolida sprijinul aliaților occidentali. El a avut o întâlnire cu președintele american Joe Biden înainte de a ajunge în Canada și și-a exprimat mesajul la reuniunea anuală a ONU.

În fața Parlamentului canadian, Zelenski a vorbit despre importanța susținerii internaționale în această luptă și a cerut Canadei să rămână alături de Ucraina până la victoria finală. El a subliniat că Canada a fost întotdeauna „de partea bună a istoriei” în războaiele anterioare și a menționat sprijinul și ajutorul acordat de către canadieni în acest conflict.

Zelenski a recunoscut în mod repetat contribuția Canadei și a fost primit cu ovații în picioare de către demnitari și parlamentari. El a făcut o asociere între suferința actuală a ucrainenilor și genocidul provocat de Stalin în anii 1930, când foametea artificială din Ucraina a produs moartea a peste 3 milioane de oameni. Președintele ucrainean a menționat că în Canada a fost ridicat primul monument din lume care comemorează acest genocid și a exprimat speranța că într-o zi va fi ridicat un monument și pentru victoria Ucrainei împotriva invaziei rusești.

Înainte de discursul din Parlament, Zelenski și-a exprimat recunoștința față de premierul canadian Justin Trudeau pentru sprijinul acordat de Canada și l-a îndemnat să rămână alături de Ucraina până la sfârșitul conflictului. În semn de solidaritate, Trudeau a anunțat o sumă suplimentară de 650 de milioane de dolari canadieni pentru fabricarea a 50 de vehicule blindate în Canada.

Aceasta este prima vizită a lui Zelenski în Canada de la începutul invaziei rusești în Ucraina în februarie 2022. Trudeau a reafirmat sprijinul Canadei pentru Ucraina și a declarat că țara sa a oferit aproape 9 miliarde de dolari canadieni în sprijin militar, financiar și umanitar de la începutul războiului.

Zelenski și Trudeau urmează să meargă la Toronto pentru a se întâlni cu comunitatea ucraineană locală. Aproximativ 1,4 milioane de persoane de origine ucraineană trăiesc în Canada, reprezentând aproape 4% din populație. De la începutul războiului, peste 175.000 de ucraineni au ajuns în Canada, iar alți 700.000 au primit aprobarea de a se muta temporar în Canada pentru a scăpa de conflict. Această inițiativă permite obținerea unui permis de muncă deschis pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea obținerii rezidenței permanente și a cetățeniei canadiene.

În finalul discursului său în Parlamentul canadian, Zelenski a subliniat că lupta Ucrainei nu este doar un conflict obișnuit, ci o luptă pentru salvarea vieților a milioane de oameni. El a apreciat sprijinul internațional și a afirmat că Moscova va pierde în fața Ucrainei, iar el își exprimă speranța că într-o zi va fi ridicat un monument în Canada pentru victoria Ucrainei în această luptă împotriva Rusiei.

Sursă: [Hotnews.ro](https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26554262-video-zelenski-adresat-parlamentului-canadian-moscova-trebuie-piarda-odata-pentru-totdeauna-pierde.htm)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.