Florin Dumitrescu, rețetă de risotto cu lapte și sos de caramel. Juratul de la Chefi la cuțite detaliază fiecare etapă. FILM

Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România și juratul de la Chefi la cuțite, a prezentat o rețetă delicioasă de orez cu lapte și sos de caramel, pe care o oferă fanilor săi. Orezul cu lapte este un preparat care ne aduce aminte de copilărie și Florin Dumitrescu și-a pus amprenta în această rețetă, adăugând fructe și un sos de caramel special.

Bucătarul începe prin a pune laptele la fiert, la foc mic, adăugând 1,5 litri de lapte și 150 de grame de zahăr, precum și două batoane de vanilie. În timp ce laptele fierbe, se ocupă cu pregătirea fructelor. Curăță ananasul, taie merele și pregătește cele două frigărui. Florin Dumitrescu pune pe frigărui ananas, măr și căpșuni.

După ce a pregătit frigărui de fructe și le-a pus în tigaie pentru a se carameliza, bucatarul trece la prepararea sosului de caramel. Pentru acesta, trebuie să pună într-o tigaie 4 linguri de zahăr și să le lase să se topească. Înainte de a le pune în tigaie, frigărui le dă cu puțin zahăr. După ce zahărul din tigaie s-a topit, bucatarul adaugă coniac, după care pune smântână și lasă să fiarbă. Apoi, adaugă aproximativ 80 de grame de unt în tigaie și lasă sosul de caramel să se răcească.

Ultima parte a rețetei se concentrează pe prepararea orezului cu lapte. După ce sosul de caramel și fructele sunt gata, bucatarul se ocupă de aceasta. Mai întâi, pune unt într-o tigaie și după ce se topește, adaugă orezul. Florin Dumitrescu recomandă să se pună maxim 40 de grame de orez, ceea ce reprezintă doi pumni. Amestecă orezul și îl flambază cu coniac, apoi adaugă laptele dulce și cu gust de vanilie. Baza rețetei este să adaugi lichid ori de câte ori este necesar. Gustă și vezi dacă mai are nevoie de lichid și adaugă la fiecare dată. La final, adaugă fructe și sos de caramel.

Florin Dumitrescu menționează că aceasta este o rețetă de orez cu lapte pentru adulți și dacă dorim să o facem pentru copii, ar trebui să excludem coniacul. Probabil o să simțim o diferență în gust, însă farfuriile vor fi la fel de gustoase.

Această rețetă oferită de Florin Dumitrescu este un preparat delicios și ușor de pregătit. Cu siguranță, orezul cu lapte și sosul de caramel vor fi apreciate de întreaga familie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.