VIDEO Imagini neobișnuite cu Vladimir Putin în anii ’90, în timpul unei vizite în Finlanda

O înregistrare video rară din anii 1990 dezvăluie o latură mai puțin cunoscută a liderului rus, Vladimir Putin. În înregistrare, Putin apare cu o înfățișare neobișnuită, purtând un trening și având părul mai lung, în timpul unei vizite în Finlanda. Imaginile au fost obținute de televiziunea finlandeză YLE, de la o sursă anonimă.

În videoclip, Putin și Anatoli Sobceak, primarul orașului Sankt Petersburg, joacă tenis de masă împreună cu gărzile de corp ale primarului. Putin pare să se distreze, zâmbind și scărpinându-se adesea pe gât. Apoi, petrecerea continuă cu pescuitul, unde Putin, conștient că este filmat, stă cu spatele la cameră, în timp ce cineva de pe mal strigă să arate peștele pe care l-a prins. În imagini apar și soția lui Putin, Liudmila, care eviscerează peștele, precum și cele două fiice ale lor, Maria și Katerina.

Este interesant de menționat că videoclipul a fost filmat la o vilă de oaspeți din Finlanda, care aparținea unei companii finlandeze numită Thomesto și care importa lemn din Rusia. Vila era amplasată pe insula Torsö, în Raseborg, la o distanță de aproximativ 100 de kilometri vest de Helsinki, pe coasta sudică a Finlandei.

După ce a petrecut cinci ani ca ofițer de informații KGB în orașul Dresda din Germania de Est, Putin s-a întors în Leningrad (acum Sankt Petersburg) în 1990. Aici s-a alăturat echipei lui Sobceak, devenind șeful Comisiei pentru relații externe și fiind responsabil pentru acordurile comerciale și investițiile străine. Primele acuzații de corupție la adresa lui Putin datează din această perioadă.

În ceea ce privește personalitatea lui Putin, videoclipul sugerează că acesta era rezervat și că nu se dezvăluia prea mult în public. O sursă anonimă cita de către YLE afirmă că Putin era foarte restrictiv în privința alcoolului și nu fuma. Deși era foarte plăcut, Putin nu se apropia prea mult de oameni și nu discuta deschis despre viața sa personală.

Într-o altă scenă din videoclip, grupul apare luând prânz într-o cabană din lemn, unde se servește bere și vin. Putin, însoțit de Sobceak și alți prieteni, mestecă în mod evident bucățile de carne, iar la un moment dat face o glumă despre economia de piață, care fusese recent introdusă în Rusia după prăbușirea comunismului.

La un moment dat, Putin pune o întrebare interesantă la masa din vilă: „Ce s-ar întâmpla dacă un milion și jumătate de ruși ar trece granița în Finlanda?”. Întrebarea lui Putin vine într-un context în care Rusia se confrunta cu o criză alimentară și de bunuri de bază în anii ’90.

Videoclipul arată o latură mai puțin cunoscută a liderului rus, care este departe de imaginea macho și dictatorială pe care și-a creat-o de atunci. Este interesant să observăm evoluția lui Putin de-a lungul anilor și cum imaginea publică pe care și-a creat-o a devenit una dominantă și bine controlată.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.