Ce se ascunde în această fotografie din inima Bucureștiului? Analiză detaliată a transformării unei case vechi de 100 de ani într-un bloc nou și a problemelor observate.

Lucrările la blocul de 4 etaje de pe bd. Lascăr Catargiu colț cu strada Visarion sunt aproape de finalizare, cu toate că primarul Nicușor Dan a atras atenția încă de la începutul anului că autorizația de construire a expirat. Construcția blocului a început în 2019, după ce în perioada 2007-2019 casa de pe strada Visarion 8 a fost demolată fără autorizație, iar autoritățile au intervenit și au oprit lucrările ilegale care se desfășurau acolo.

În urma acestui episod, imobilul a fost lăsat să se degradeze treptat, iar în 2018 a mai rămas doar câteva bucăți de zid. În 2019, acestea au fost și ele demolate. În acel moment, Primăria Capitalei a susținut că nu era nevoie de o autorizație de demolare, deși era vorba despre o casă. Autoritățile au considerat că demolare era justificată pentru stoparea unui pericol iminent de prăbușire.

La scurt timp după demolare, s-a emis o autorizație de construire pentru un bloc cu două subsoluri, parter și 4 etaje cu funcțiunea de locuințe colective. Beneficiarul autorizației a fost Bodin Claudiu Roberto. Potrivit primăriei, autorizația a fost emisă în tem

Get real time updates directly on you device, subscribe now.