Mega Image se angajează să planteze o pădure proaspătă, compusă dintr-o cantitate de 12.000 de arbori, corespunzând numărului de angajați.

Mega Image s-a alăturat Asociației Viitor Plus pentru a planta 12.000 de copaci, câte unul pentru fiecare angajat al companiei, pe o suprafață de 2.4 hectare în sudul țării. Această inițiativă face parte din strategia Mega Image de a contribui la dezvoltarea unui viitor sustenabil pentru mediu și comunități prin acțiuni cu impact pozitiv pe termen lung. Compania a înregistrat deja rezultate semnificative în ultimii ani, contribuind la reducerea amprentei de carbon, generând energie mai curată și aducând beneficii pentru viața comunităților locale.

Plantarea celor 12.000 de puieți va avea loc în localitatea Crucea, din județul Constanța, pe un teren care are cea mai mare nevoie de împădurire. Prin această inițiativă, calitatea solului va fi îmbunătățită, va fi asigurat un aer curat, iar biodiversitatea va beneficia. De asemenea, noua pădure va aduce beneficii directe comunității locale prin creșterea productivității agricole cu până la 50% în timp. Plantarea se va desfășura în perioada de repaus vegetativ și va fi finalizată până la sfârșitul anului.

Această inițiativă vine ca răspuns la necesitatea de a încetini efectele schimbărilor climatice, cum ar fi temperaturile crescute și fenomenele meteo extreme, precum și de a reduce ritmul defrișărilor, care adesea sunt ilegale, și emisiile de carbon. Așezările urbane, șantierele și traficul aglomerat contribuie la o creștere radicală a emisiilor antropice de CO2, care rezultă în noxe care se acumulează și contribuie la efectul de seră. Plantarea acestor puieți va crea zone cu un nivel crescut de biodiversitate, iar copacii vor putea captura cantități semnificative de dioxid de carbon.

Mega Image a dezvoltat acțiuni în jurul a trei piloni cheie, în conformitate cu direcțiile strategice de sustenabilitate. Acești piloni includ reducerea risipei alimentare, conservarea resurselor prin reducerea risipei deșeurilor alimentare și a cantității de plastic, precum și reducerea impactului asupra mediului și a climei. Sustenabilitatea este parte integrantă a modelului de business al companiei, care are misiunea de a face bine întregii comunități.

Responsabilitatea față de mediu este o prioritate pentru Mega Image, iar această acțiune subliniază încă o dată puterea pe care oamenii o au atunci când lucrează împreună pentru a construi un mediu mai curat, mai sănătos și pentru a susține bunăstarea comunităților locale. Mega Image își asumă un angajament ferm pentru a fi un exemplu de dezvoltare responsabilă și durabilă, având grijă de mediul înconjurător, de oameni și de comunități.

Plantarea celor 12.000 de copaci a beneficiat de sprijinul angajaților Mega Image, care s-au implicat ca voluntari în cadrul programului intern „12 Fapte bune”. Acest sprijin reprezintă angajamentul și devotamentul angajaților companiei pentru protejarea mediului și sprijinirea comunităților locale.

Această inițiativă a fost salutată și susținută de către Mega Image, care demonstrează încă o dată angajamentul companiei pentru sustenabilitate și pentru un viitor mai bun pentru mediu și comunități. Imaginea companiei este îmbunătățită de asemenea prin aceste acțiuni, ceea ce contribuie la consolidarea poziției sale pe piața în comunitatea de retail.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.