Guvernul Italiei dorește să impună sancțiuni mai severe pentru femeile însărcinate, într-o inițiativă care se concentrează asupra hoților de buzunare străini.

Guvernul Italiei a elaborat un proiect de lege cu privire la îmbunătățirea securității publice, cuprinzând măsuri menite să pedepsească mai aspru femeile infractoare care sunt însărcinate sau au copii mici. Această inițiativă face parte dintr-o campanie mai amplă desfășurată împotriva hoților de buzunare străini care acționează în mijloacele de transport în comun din Italia.

Potrivit sursei, coaliția partidului Liga susține de multă vreme eliminarea unei reguli care interzice trimiterea directă a femeilor însărcinate sau care au copii la închisoare în cazul în care sunt prinse furând. Liderul și vicepremierul Ligii, Matteo Salvini, a menționat pe Facebook că aceasta este o bătălie pe care stânga a blocat-o în ultimele luni.

Conform proiectului de lege, judecătorilor li se va permite să dispună încarcerarea femeilor infractoare din această categorie, în special în cazul recidivistelor, însă nu vor fi obligați să facă acest lucru. Ministrul de interne Matteo Piantedosi a explicat într-o conferință de presă că această măsură are scopul de a evita utilizarea maternității ca scuză pentru comiterea de infracțiuni.

Implementarea acestor propuneri legislative a stârnit critici puternice din partea opoziției. Alianța Verde-Stânga (AVS) a denunțat această inițiativă ca fiind un abuz împotriva femeilor însărcinate și a copiilor lor care sunt nevinovați în această situație.

Conform surselor, acest proiect de lege trebuie aprobat de ambele camere ale parlamentului înainte de a deveni lege în Italia. Pe lângă sancțiunile mai dure pentru infractoarele însărcinate sau cu copii mici, acest proiect mai vizează și activiștii de mediu care obstrucționează circulația pe autostrăzi și străzi în semn de protest împotriva schimbărilor climatice, ceea ce a stârnit nemulțumirea șoferilor.

Este important de menționat că aceste informații provin dintr-o sursă externă, iar textul prezentat a fost redactat ținând cont de detaliile importante menționate.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.