Realitatea despre sumele de bani pe care le obțin concurenții în emisiunile de la ProTV și Antena 1: „Este condiționat de negocieri și de notorietatea vedetei”

Proiectele realizate de posturile ProTV și Antena 1 au avut un mare succes pe micile ecrane. Emisiuni precum Survivor România, Sunt celebru, scoate-mă de aici! și America Express au atras multe vedete din România, iar printre acestea se numără și Mihai Trăistariu. Într-un interviu mai vechi, artistul a dezvăluit câteva detalii despre banii pe care i-a primit în urma participării la aceste emisiuni.

În anul 2015, Mihai Trăistariu a fost de acord să participe la emisiunea Sunt celebru, scoate-mă de aici, un reality show în care mai mulți concurenți faimoși își testează limitele supraviețuind fără confortul de acasă și luptând pentru titlul de „Regele” sau „Regina junglei”.

În cadrul interviului, Mihai Trăistariu a explicat că a primit o ofertă să participe și la Asia Express, însă contractul nu s-a finalizat. Referitor la onorariile concurenților, cântărețul a precizat că aceștia pot primi între 1.500 și 2.500 de euro pe ediție.

De asemenea, el a menționat că fiecare participant își negociază contractul individualmente. Suma nu este prestabilită de la început, ci se stabilește în funcție de negocierile fiecărui concurent și de nivelul de celebritate pe care îl are.

În cazul emisiunii Survivor, spre exemplu, Mihai Trăistariu a afirmat că concurenții sunt plătiți pentru fiecare ediție în care reușesc să rămână în competiție. Nu există o sumă fixă, ci se oferă un anumit număr de euro pentru fiecare ediție la care participă. De exemplu, dacă un concurent rezistă timp de 7 ediții, va primi 7 x 1.500 de euro sau 7 x 2.500 de euro, în funcție de negocierile și nivelul de celebritate al acestuia.

Mihai Trăistariu a adăugat că aceeași situație este valabilă și pentru alte emisiuni precum „Splash! Vedete la apă”, unde fiecare concurent primește o sumă în funcție de numărul de ediții la care rezistă. Vedetele mai cunoscute și de calibru mare pot primi aproximativ 2.500 de euro pentru o ediție, în timp ce cele mai puțin cunoscute pot primi în jur de 1.500 de euro.

Este important de menționat că sumele de bani pot varia în funcție de negocierile și clauzele stabilite în contractul fiecărui concurent. Dacă un concurent are o notorietate mai mare și o valoare mai mare în industria de divertisment, atunci acesta poate obține un onorariu mai ridicat.

Este de înțeles faptul că vedetele care participă la aceste emisiuni și acceptă provocările și dificultățile implicate trebuie să fie remunerate pe măsură pentru timpul și efortul lor. Participarea în astfel de emisiuni prezintă riscuri și inconveniente, iar aceste onorarii sunt o formă de compensație pentru aceste aspecte.

În concluzie, emisiunile realizate de ProTV și Antena 1 reprezintă o oportunitate pentru vedetele din România de a se afirma și de a-și demonstra abilitățile în fața publicului larg. Onorariile oferite concurenților variază în funcție de negocierile și nivelul de celebritate al acestora, însă ele reprezintă o formă de compensație pentru participarea și efortul depus în cadrul acestor emisiuni.