România a obținut două medalii la Campionatele Europene de judo sub vârsta de 23 de ani.

România a obținut două medalii de bronz sâmbătă, la Campionatele Europene de judo sub 23 de ani de la Potsdam, Germania. Echipa noastră s-a clasat pe locul 15 în clasamentul general al competiției. Alex Creț și Darius Georgescu sunt cei doi sportivi români care au urcat pe podium.

La categoria 90 kg, Alex Creț a reușit să învingă în meciul pentru medalie pe sârbul Vojin Mandic. Creț a avut un parcurs foarte bun în competiție, intrând direct în turul secund și învingându-l pe cehul Michal Pfaf. Apoi, în sferturi, a trecut de maghiarul Gergely Nerpel, dar a pierdut semifinala cu ucraineanul Nikita Iudanov, care a obținut medalia de argint.

Rareș Arsenie, la aceeași categorie, a fost învins în primul tur de cehul Radomir Musil și a fost eliminat din competiție.

Darius Georgescu a câștigat medalia de bronz la categoria +100 kg după o victorie în fața azerului Kanan Nasibov. Georgescu a intrat direct în runda a doua, în care l-a învins pe austriacul Movli Borchashvilli. În sferturi, a trecut de germanul Daniel Udsilauri, dar a pierdut în semifinală în fața georgianului Saba Inaneişvili, care a devenit noul campion european.

La categoria 100 kg, Alexandru Sibișan a debutat cu o victorie în fața georgianului Miheil Japaridze. Cu toate acestea, el a pierdut în optimi în fața italianului Daniele Accogli, care a obținut ulterior medalia de aur.

În competiția feminină, la categoria +78 kg, Georgiana Miler a fost învinsă în primul tur de croata Marcelina Vranjes, iar Paula Paștiu a fost învinsă în același tur de bosniaca Sara Maric.

Cu cele trei medalii de bronz obținute de Amanda Zuaznabar Torres (categoria 63 kg), Alex Creț (categoria 90 kg) și Darius Georgescu (categoria +100 kg), România s-a clasat pe locul 15 în clasamentul pe medalii. Olanda s-a clasat pe prima poziție, cu 3 medalii de aur, 1 medalie de argint și 2 medalii de bronz, urmată de Georgia și Ucraina.

România a participat la competiție cu o echipă formată din 14 sportivi, 6 bărbați și 8 femei. De menționat este faptul că judoka Alexandru Matei a câștigat medalia de bronz anul trecut la Campionatele Europene U23 la categoria 60 kg.

La Campionatele Europene de judo U23 au participat un număr de 309 judoka din 36 de țări, dintre care 184 bărbați și 126 femei. Competiția se va încheia duminică, cu proba pe echipe.

Sursa: [link](https://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-26694422-romania-castigat-doua-medalii-campionatele-europene-judo-sub-23-ani.htm)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.