Deliciosă prăjitură homemade cu mere și nuci. Un preparat pe care trebuie să-l încerci în timpul postului.

Astăzi vă propun o rețetă delicioasă de prăjitură de casă cu mere și nuci, perfectă pentru perioada postului. Combinația de mere și nuci poate fi folosită într-o mulțime de rețete, iar astăzi vă arăt cum să pregătiți o prăjitură simplă și gustoasă, care nu necesită mult timp în bucătărie.

Iată rețeta de prăjitură de casă cu mere și nuci:

Ingrediente:
– șase mere
– 2 portocale
– 300 g zahăr
– zahăr tos
– 200 de g miez de nucă
– esență de vanilie
– sare praf de copt
– 3 lingurițe scorțișoară
– 400 g făină
– ulei

Mod de preparare:

1. Mai întâi, decojiți merele și dați-le prin răzătoare. Într-un bol, adăugați puțin ulei, sucul de la portocale, făină, un praf de sare, esență de vanilie, scorțișoară, zahăr și praful de copt. Amestecați bine, astfel încât să obțineți o compoziție omogenă.

2. Adăugați și miezul de nucă măcinat și amestecați din nou. Tapați cu hârtie de copt o tavă și turnați compoziția în aceasta. Lăsați prăjitura la copt pentru aproximativ 40 de minute, la 180 de grade Celsius.

3. După ce s-a răcit complet, tăiați prăjitura în cuburi și decorați-o cu zahăr vanilat.

Dacă doriți un desert mai complex, puteți adăuga un strat de bezea peste prăjitură. Pentru acesta, aveți nevoie de zahăr, zahăr vanilat și sare. Bateți bine aquafaba („apa de boabe”) și adăugați zahărul treptat, amestecând bine după fiecare adăugare, până când compoziția se îngroașă.

Turnați această bezea deasupra prăjiturii de mere și nuci și dați din nou prăjitura la cuptor pentru câteva minute, până când bezeaua capătă o culoare aurie.

Această rețetă de prăjitură de casă cu mere și nuci este una perfectă pentru perioada postului. Folosind aquafaba în loc de ouă în bezea, puteți obține un desert delicios și potrivit și pentru cei care țin post.

În concluzie, vă recomand să încercați această rețetă simplă și să vă bucurați de gustul minunat al prăjiturii de casă cu mere și nuci. Este un desert potrivit pentru orice ocazie și veți fi surprinși de cât de ușor se prepară. Sper să vă placă și să reveniți cu păreri și impresii după ce o încercați!

Sursa: https://spynews.ro/beauty-lifestyle/retete/prajitura-de-casa-cu-mere-si-nuci-reteta-pe-care-sa-o-incerci-in-perioada-postului-321447.html

Get real time updates directly on you device, subscribe now.