fanatik.ro: Stațiunea românească care a devenit o ruină. Pare ca platoul de filmare al unui film de groază. Nu mai există nimic din baza turistică de altădată.

Stațiunea din România care s-a tranformat într-o ruină este Voineasa, o localitate situată în județul Vâlcea. Odată considerată o destinație turistică populară, aceasta acum arată ca un platou de filmare al unui film de groază. Nicioameni nu mai rămâne din baza turistică de altădată, iar Primarul localității susține că nu are nicio putere de decizie în această privință.

Voineasa se află foarte aproape de Domeniul Schiabil Transalpina, iar în trecut atrăgea turiștii datorită peisajelor spectaculoase, a izvoarelor minerale și a posibilității de a practica sporturi de iarnă. Astăzi, însă, stațiunea este o umbra a ceea ce a fost odată. Imaginile prezentate în articolul de pe fanatik.ro arată o regiune distrusă, abandonată și dominată de aspecte întunecate.

Galeria foto atașată articolului prezintă o serie de clădiri în ruină, cu ferestre sparte, pereți crăpați și vegetație sălbatică peste tot. Hotelurile și pensiunile pe care turiștii le vizitau odinioară par aștepta acum să fie reclădite. Cadrul încremenit al acestor clădiri dezvăluie o poveste tristă de declin și neglijență.

Primarul localității, într-un interviu acordat reporterilor, a declarat că situația stațiunii este extrem de dificilă și că nu are puterea de a schimba ceva în acest sens. El a explicat că proprietățile din stațiune aparțin în mare parte unor societăți comerciale și, în absența unei strategii coerente, acestea au ajuns într-un stadiu avansat de degradare. Primarul a insistat că atât autoritățile locale, cât și cele centrale au încercat să salveze stațiunea în repetate rânduri, însă fără succes.

Tragedia la Voineasa nu este singulară în România, multe alte stațiuni se confruntă cu aceeași soartă nefericită. Turismul a fost mult timp considerat o sursă importantă de venit în aceste zone, dar lipsa de investiții și de strategii pe termen lung au dus la deteriorarea lor. Într-o țară cu un potențial turistic impresionant, este de neînțeles cum se poate ajunge în această situație.

Este necesară o acțiune imediată și coordonată pentru a salva aceste stațiuni abandonate. Guvernul ar trebui să promoveze un plan de dezvoltare și revitalizare a zonelor turistice, să ofere facilități și stimulente investitorilor și să impună reguli și standarde clare în domeniul turistic. Este inacceptabil ca atracțiile turistice valoroase să fie lăsate în paragină și să se piardă oportunitatea de a aduce venituri și dezvoltare economiei locale.

Revitalizarea stațiunii Voineasa ar putea fi un prim pas către redresare. Cu peisajele sale montane impresionante, cu posibilități de drumeții și sporturi de iarnă, ar putea atrage din nou turiști și ar putea deveni într-adevăr o destinație de vacanță populară. Dar acest lucru necesită acțiune, implicare și voință politică din partea autorităților competente.

În concluzie, situția în care se află stațiunea Voineasa este una tristă și alarmantă, dar nu este un caz singular în România. Neglijența și lipsa de investiții în sectorul turistic au dus la abandon și distrugere în multe alte stațiuni. Este necesar să se acționeze acum pentru a salva aceste zone, pentru a le readuce la viață și a le valorifica potențialul turistic. România are resurse naturale și peisaje unice, iar dezvoltarea turismului în aceste regiuni poate aduce beneficii economice și dezvoltare locală. Este timpul să acționăm pentru a preveni pierderea unor oportunități valoroase.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.