În România, s-a întâmplat o poveste emoționantă cu Kibibi, care a fost răpită de tatăl ei și dusă în Tanzania. Acum, ea caută ajutorul președintelui Iohannis pentru a se reuni cu mama ei.

O femeie din Tanzania, Elena Rajab Mwinge, are un vis incredibil – acela de a-și întâlni mama, care este cetățean român. Aflăm această poveste impresionantă de la publicația The Citizen, preluată de News.ro. Elena spune că a fost dusă fără știrea mamei ei în Tanzania de tatăl său, care studia medicina în România. Acum, Elena susține că a găsit o femeie pe care o bănuiește că ar fi mama ei, dar nu are mijloace financiare pentru a călători în România și a se întâlni cu ea.

Această poveste a fost adusă la cunoștința publicului de la The Citizen din Tanzania, care afirmă că cetățenii au mari speranțe că vizita președintelui României, Klaus Iohannis, în Tanzania va aduce beneficii semnificative ambelor țări prin întărirea cooperării bilaterale în diverse domenii. Dar pentru Kibibi, cunoscută și ca Elena Rajab Mwinge, în vârstă de 43 de ani și locuitoare a zonei Mivinjeni din Keko Akida, districtul Temeke, această vizită are o semnificație specială. Kibibi, care este soție și mamă a patru copii, consideră că vizita președintelui Iohannis în Tanzania îi oferă o oportunitate de a-și întâlni mama, care este cetățean român.

Povestea lui Kibibi este cu adevărat emoționantă. S-a născut în București, România, la 10 ianuarie 1980, dintr-o mamă româncă și un tată tanzanian pe nume Rajab Mwinge. Cu toate acestea, după ce tatăl ei a terminat studiile medicale din România, el a decis să se întoarcă acasă în Tanzania în 1981, luând-o pe Kibibi cu el, fără să îi spună mamei despre acest lucru. Kibibi a dezvăluit pentru The Citizen că a trăit întotdeauna cu dorința de a-și cunoaște mama biologică, dar această dorință s-a transformat într-un coșmar pentru că nu a avut resursele necesare să călătorească în România.

Ea a crescut în grija unei mame vitrege, iar tatăl său a lucrat în domeniul medical la Organisation of Tanzania Trade Unions (OTTU) și la spitale private, dar a decedat în 2015. În clasa a șasea, vecinii ei i-au mărturisit că femeia care o creștea nu era mama ei biologică și că aceasta era o femeie albă. Ulterior, mătușa lui Kibibi, pe nume Salma Mwinge, i-a dezvăluit că provine din România, unde tatăl ei a studiat, dar i-a spus că mama ei a murit. În 2014, Kibibi a avut o confruntare cu tatăl său.

„Tatăl meu mi-a confirmat că mama mea este cetățean român, se numește Dorina Illnesco”, a afirmat Kibibi. Ea a încercat să găsească Ambasada României, dar cel mai apropiat consulat se afla în Kenya, ceea ce a făcut imposibilă călătoria ei acolo. În decembrie 2020, Kibibi a început să își caute mama pe rețelele de socializare. „Am căutat numele pe care mi l-a dat tatăl meu (Dorina Illnesco). Din fericire, am găsit pe cineva pe care cred că este femeia pe care o caut (…) I-am trimis un mesaj spunând: ‘Unde ești, mamă, îmi e dor de tine?’ În loc să primesc un răspuns pe care îl așteptam, o altă femeie, Gina Soana, mi-a trimis o cerere de prietenie”, a spus Kibibi. Ea a realizat că acea femeie era de fapt cumnata ei, soția fratelui care căuta rude din partea mamei sale, pe nume Dorina Soana, și care trăia în Tanzania.

Ulterior, cumnata ei i-a confirmat că ea era persoana pe care Kibibi o căuta și că mama ei este în viață. La un moment dat, Kibibi a văzut-o pe mama ei prin intermediul unei apel video pe Facebook. „Tatăl tău m-a mințit și te-a furat atunci când s-a întors în Tanzania”, i-a spus Kibibi. „Mama insistă ca eu să o vizitez în România. Este în vârstă acum, dar nu am posibilitatea financiară să călătoresc pentru a-mi întâlni iubita mamă”, a adăugat ea. Ea se îngrijorează pentru că nu a mai vorbit cu mama sa de câteva luni, dar rudele din România au asigurat-o că este bine.

Kibibi își dorește ca președintele Iohannis și delegația sa să îi îndeplinească visul de a-și întâlni mama. O mătușă a lui Kibibi a dezvăluit că fratele ei i-a spus că a decis să fugă în secret din România cu fetița pentru ca mama ei să nu își piardă locul de muncă din cauza faptului că avea un copil cu un bărbat african, întrucât existau restricții în România la acea vreme. Ulterior, tatăl lui Kibibi a pierdut orice contact cu mama copilului. Soțul lui Kibibi afirmă că speranțele familiei rămân în vizita președintelui Iohannis și adaugă că probabil, în cele din urmă, Kibibi-și va întâlni mama.

Această poveste emoționantă a ajuns pe prima pagină a unui ziar din Tanzania și a atras atenția multora. Este o poveste despre legăturile familiale puternice și despre dorința de a-ți cunoaște rădăcinile și originile. Sperăm că Elena Rajab Mwinge, cunoscută și sub numele de Kibibi, își va putea îndeplini visul de a se întâlni cu mama ei în curând și că vizita președintelui Iohannis în Tanzania va avea un impact pozitiv în acest sens.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.