Preliminarii Euro 2024: Serbia s-a calificat la competiția finală după o absență de 24 de ani.

Ultima etapă a preliminariilor Euro 2024 din Grupa G a adus un duel interesant între Serbia și Muntenegru, în timp ce Ungaria, deja calificată, a avut un impact asupra clasamentului final. Această rundă decisive a determinat cine va obține locurile secunde și care țară va reuși să se califice în turneul final.

Serbia și Muntenegru ajunseseră înaintea ultimei etape la o diferență de doar două puncte. Miza pentru ambele echipe era mare, întrucât doar una dintre ele avea șansa de a prinde locul al doilea. Ungaria deja obținuse calificarea și era liderul grupei.

În partida de pe teren propriu contra Bulgariei, sârbii au reușit să deschidă scorul în minutul 17, prin golul marcat de Veljkovic. Dar repriza secundă a adus o răsturnare de scor, oaspeții marcând de două ori în zece minute, prin Rusev și Despotov. Serbia a reușit totuși să egaleze pe final, Babic marcând în minutul 82 și stabilind scorul final la 2-2.

În aceeași etapă, Ungaria și-a păstrat poziția de lider și a învins Muntenegru cu scorul de 3-1. Astfel, Muntenegru a terminat grupa pe locul al treilea, în timp ce Serbia a obținut locul secund și s-a calificat la Euro 2024.

Aceasta este o realizare deosebită pentru ambele echipe, deoarece niciuna dintre ele nu s-a mai calificat în turneul final al Campionatului European de fotbal de 24 de ani. Ultima lor participare a avut loc în Belgia și Olanda, când Serbia și Muntenegru formau o singură națională și au reușit să ocupe locul al optulea în clasamentul final.

Clasamentul final al Grupei G a fost următorul: 1. Ungaria – 18 puncte, 2. Serbia – 14 puncte, 3. Muntenegru – 11 puncte, 4. Lituania – 6 puncte, 5. Bulgaria – 4 puncte.

Această victorie a Serbiei va aduce bucurie și entuziasm fanilor, care au așteptat cu nerăbdare acest moment timp de 24 de ani. Reușita lor în preliminarii este o dovadă a muncii și dedicației jucătorilor și a întregii echipe.

Sursa: Link sursă