Surpriza din echipa României – Tricolorii, calificați la Campionatul European din 2024, dar și conducători după partidele de miercuri.

România a obținut o victorie importantă în meciul decisiv împotriva Israelului, scor 2-1, pe stadionul din Felcsut, Ungaria. Această victorie a venit însoțită de un rezultat excelent în celălalt meci din grupă, remiza dintre Elveția și Kosovo.

Echipa națională a Elveției a ajuns la al treilea rezultat de egalitate consecutiv, după meciul disputat la Basel împotriva reprezentativei din Kosovo. După ce au fost egalați pe final în partida cu Israel de acum trei zile, elevii lui Murat Yakin au trăit un scenariu similar și în acest meci. Ruben Vargas a marcat golul de deschidere în debutul reprizei secunde, dar Kosovo a reușit să egaleze în minutul 82, prin Muhamet Hyseni, în ciuda posesiei superioare și a ocaziilor numeroase de gol ale elvețienilor.

După aceste rezultate, România a acumulat 19 puncte și a urcat pe prima poziție în Grupa I. Elveția se află pe locul doi, cu 17 puncte. Pentru a termina grupa pe primul loc, tricolorii au nevoie de o remiză în ultimul meci al preliminariilor. Miza este una mare, deoarece terminarea pe primul loc ar permite României să intre în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor turneului final al Campionatului European din 2024. În schimb, dacă se va clasa pe locul secund, România va fi în urna a patra.

În clasamentul Grupei I, pe lângă România și Elveția, se mai află Israel, cu 12 puncte, Kosovo, cu 11 puncte, Belarus, cu 9 puncte, și Andorra, cu doar 2 puncte. Primele două echipe vor obține calificarea la turneul final, care va avea loc în vara anului viitor și va fi găzduit de Germania. În caz de egalitate de puncte, departajarea se va face în funcție de rezultatele din meciurile directe.

În alte meciuri din preliminariile Euro 2024, Armenia și Țara Galilor au terminat la egalitate, scor 1-1, Belarus a învins Andorra cu scorul de 1-0, Croația a câștigat în fața Letoniei cu 2-0, Elveția și Kosovo au înregistrat o remiză, scor 1-1, Franța a obținut o victorie ușoară în fața Gibraltărlui, cu scorul de 14-0, iar Olanda a învins Irlanda cu 1-0.

Victoria României împotriva Israelului și rezultatele celorlalte meciuri din grupă sunt foarte importante pentru tricolori, care se anunță a fi calificați la Campionatul European din 2024. Cu toate acestea, lupta pentru câștigarea grupei este departe de a fi încheiată, iar ultimul meci va fi extrem de important în determinarea părții care va termina pe primul loc. România are în față o șansă unică de a-și atinge obiectivele și de a face o figură frumoasă la turneul final.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.