Slovacia a implementat controale suplimentare la frontiera sa cu Ungaria în perioada premergătoare Crăciunului.

Slovacia a decis să mențină controalele temporare la frontiera cu Ungaria până pe 23 decembrie, ca urmare a unei creșteri alarmante a numărului de imigranți ilegali. Decizia guvernului de la Bratislava vine în urma înăspririi măsurilor luate de Polonia, Republica Cehă și Austria la frontierele lor cu Slovacia.

Între 1 ianuarie și 12 noiembrie a acestui an, Slovacia a înregistrat o creștere de peste 500% a numărului de imigranți ilegali arestați, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Ministerul de Interne slovac susține că aceste controale au un caracter preventiv în prevenirea imigrației ilegale la frontierele lor interne, în combinație cu măsurile similare luate de țările vecine.

Revenirea lui Robert Fico în funcția de prim-ministru în luna octombrie a avut un impact major în campania electorală, iar promisiunea sa de a proteja granițele de migrația ilegală a constituit un argument puternic în fața alegătorilor. Migranții, în special tineri veniți din Orientul Mijlociu și Afganistan, utilizează cunoscuta „rută balcanică” care trece prin Ungaria și Serbia pentru a ajunge în Germania și alte țări din Europa de Vest. Toate aceste țări – Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Ungaria, Austria și Germania – au impus controale sporite la frontierele lor în ultimele luni și fac parte din spațiul Schengen.

Decizia Slovaciei de a menține controalele la frontiera cu Ungaria până înaintea Crăciunului vine ca urmare a îngrijorării în creștere cu privire la situația imigrației ilegale în regiune. Guvernul slovac considera că aceste măsuri temporare au un impact semnificativ în reducerea numărului de imigranți ilegali care încearcă să intre în țară, protejând astfel securitatea și ordinea internă.

În urma creșterii semnificative a numărului de imigranți ilegali în Slovacia în acest an, autoritățile din această țară au decis să întărească măsurile de control la frontieră încă de la începutul lunii octombrie. Aceste controale temporare au vizat în principal verificarea persoanelor și a vehiculelor care intră în țară, cu scopul de a preveni intrarea imigranților ilegali și a contrabandei de persoane.

Una dintre principalele preocupări ale autorităților slovace este existența unei rute de tranzit a migranților care trece prin Ungaria și Serbia, facilitând astfel trecerea lor către alte țări europene. Controalele de frontieră sporite din toate aceste țări din regiune au fost impuse pentru a încetini și descuraja această flux de imigranți ilegali.

Pe lângă controlul strict la frontieră, Slovacia ia și alte măsuri pentru a combate imigrația ilegală. În plus față de implementarea controalelor la frontieră, guvernul slovac a întărit și securitatea internă și cooperarea cu alte țări membre UE. Împreună cu partenerii săi europeni, Slovacia caută soluții și acțiuni comune pentru a gestiona imigrația ilegală și a proteja granițele europene.

Decizia Slovaciei de a menține controalele la frontieră până la sfârșitul anului este menită să asigure securitatea națională a țării și să prevină intrarea migranților ilegali. Aceste controale temporare nu numai că ajută la dezvăluirea imigranților ilegali și a traficanților de persoane, dar și la identificarea surselor și rutelor utilizate în mod frecvent de migranți.

În încheiere, decizia Slovaciei de a menține controalele la frontieră cu Ungaria este un pas important în lupta împotriva imigrației ilegale și în încercarea de a proteja granițele europene. Prin intensificarea controalelor și colaborarea cu țările vecine, Slovacia speră să reducă numărul de imigranți ilegali și să promoveze securitatea și stabilitatea în regiune.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.