VIDEO Zelenski: Avem nevoie de o abordare complet nouă în ceea ce privește sprijinul medical pentru forțele armate ale noastre.

În discursul său de duminică seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat necesitatea unui nivel nou de sprijin medical pentru armata Ucrainei. El a menționat că s-au identificat prioritățile și că rezultatele vor fi vizibile în curând.

Unul dintre punctele importante ale discursului a fost schimbarea comandantului Comandamentului Forțelor Medicale al Forțelor Armate ale Ucrainei. Astfel, generalul-maior Anatoliy Kazmirchuk a fost numit în funcție în locul generalului-maior Tetiana Ostashchenko. Zelenski și-a exprimat încrederea că acest nou comandant va duce la un nivel superior de sprijin medical pentru armată, de la turnichete de calitate superioară până la digitalizare completă și transparență în aprovizionare. De asemenea, el a subliniat importanța instruirii de înaltă calitate și a comunicării sincere cu medicii de luptă.

Președintele ucrainean a confirmat că au fost identificate prioritățile și că se așteaptă rezultate rapide în implementarea acestora. Zelenski a recunoscut importanța sprijinului internațional pentru Ucraina și a apreciat gestul guvernului Olandei care alocă peste 2 miliarde de euro pentru sprijinul de securitate al Ucrainei în anul viitor. El a reafirmat că apărarea libertății și a ordinii internaționale trebuie să fie susținute de un sprijin fiabil și sincer.

Zelenski a subliniat că unitatea în apărarea Ucrainei nu este un concept abstract, ci se referă la oamenii care se sacrifică și sprijină țara. El a mulțumit angajaților Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina, care salvează vieți în fiecare zi, și le-a menționat pe cei trei pompieri răniți în timpul îndeplinirii datoriei lor în regiunea Zaporojie. De asemenea, el le-a mulțumit sergentului Artur Taranenko și căpitanului Viktor Kartashov, salvatorilor din regiunea Donețk, și celor trei angajați din Herson implicați în lichidarea consecințelor loviturilor rusești.

Președintele a subliniat și rolul esențial al medicilor ucraineni și a mulțumit întregului personal medical. El a menționat pe nume doi medici, Tetiana Hurska și Oleksandr Ilyenko, și i-a mulțumit pentru munca lor în cadrul departamentelor de urgență. De asemenea, el a adus în atenție și contribuția chirurgului Volodymyr Pyatyhorets și a felcerului de teren Mykola Stepaniuk din regiunea Herson.

Zelenski a menționat, de asemenea, eforturile de a aduce înapoi în Ucraina copiii răpiți de ruși și a făcut referire la succesul de a readuce în țară un băiat răpit din Mariupol. El a mulțumit întregii echipe implicate în recuperarea copiilor ucraineni, inclusiv Oficiului, Ombudsmanului și partenerilor internaționali, precum UNICEF, și a apreciat sprijinul și medierea efectuate de Qatar.

În încheierea discursului, președintele Zelenski a reafirmat recunoștința față de toți cei care apără Ucraina și independența sa. El a menționat orașele Avdiivka și Mariinka, precum și întregul est al țării și direcția Melitopol din regiunea Herson. Zelenski a evidențiat curajul și devotamentul celor care se implică în luptă și s-au antrenat pentru a consolida statul și a salva vieți.

În concluzie, președintele Volodimir Zelenski a subliniat importanța unui nivel nou de sprijin medical pentru armata Ucrainei și a apreciat sprijinul internațional acordat țării. El a mulțumit personalului medical, pompierilor, salvatorilor și tuturor celor implicați în apărarea Ucrainei. De asemenea, a evidențiat eforturile de a aduce înapoi copiii răpiți de ruși și a apreciat sprijinul și medierea partenerilor internaționali. Zelenski a reafirmat importanța unității în apărarea țării și a subliniat recunoștința față de toți cei care se implică în apărarea Ucrainei și salvarea vieților.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.