VIDEO Israelul dezvăluie o înregistrare șocantă cu uciderea unei femei de către Hamas

Israelul a difuzat luni imagini filmate de camerele de securitate din 7 octombrie, în care se poate vedea cum bărbați înarmați ai Hamas intră în Israel și urmăresc oamenii prezenți la un festival de muzică în aer liber. În aceste înregistrări este surprins și unul dintre atacatori executând o femeie de la mică distanță, conform agenției de știri Reuters.

Aceste imagini au fost făcute publice de către Israel, în încercarea lor de a respinge criticile internaționale cu privire la răspunsul lor dur la atacurile Hamas, care au declanșat un război devastator în Gaza. Chiar și în fața apelurilor tot mai numeroase pentru încetarea focului, Israelul a declarat că va continua campania militară până când Hamas va fi eradicat.

Pe lângă imagini, a fost distribuită și o postare pe rețelele de socializare, în care se afirmă că acest război este o luptă între bine și rău. Înregistrarea video prezintă oameni care fug de atacatorii Hamas în timp ce încearcă să scape de la un festival aproape de granița israeliană în data de 7 octombrie. Acest festival s-a transformat astfel într-un masacru.

În videoclipul înregistrat, la final se observă cum o femeie urmărită se ghemuiește la pământ în fundal, în timp ce un bărbat înarmat este în apropiere. Câteva clipe mai târziu, acesta ridică pușca și trage în femeie de la mică distanță, aceasta căzând la pământ. Deși femeia nu a fost identificată după nume, această execuție șocantă este înregistrată pe imagine.

Reuters a verificat locația filmării și a identificat-o în apropiere de Kibuțul Alumim, pe baza elementelor precum traseul drumului, copacii și o clădire în apropiere care coincidea cu imaginile din satelit ale zonei.

Israelul se confruntă acum cu o presiune internațională tot mai mare pentru a accepta o încetare a focului în Gaza. Guvernul palestinian condus de Hamas afirmă că cel puțin 13.300 de persoane, inclusiv 5.600 de copii, au fost ucise de-a lungul conflictului. În schimb, oficialii israelieni susțin că își propun să se concentreze pe uciderea a aproximativ 1.200 de persoane de către Hamas, majoritatea fiind civili, și pe capturarea altor 240 de persoane în timpul celei mai mortale zile din istoria Israelului de 75 de ani.

Atacurile Hamas au stârnit o susținere și o simpatie puternică pentru Israel atât din partea guvernelor occidentale, cât și din partea multor cetățeni. Cu toate acestea, răspunsul israelian a provocat și furie, generând critici și dezacorduri.

Este important să analizăm aceste informații și imagini cu precauție și să fim conștienți de faptul că acest conflict are repercusiuni negative asupra civililor, atât palestinieni, cât și israelieni. Pace și încetarea violenței ar trebui să fie un obiectiv comun pentru toți cei implicați.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.