VIDEO Un parlamentar olandez favorabil Moscovei, atins la cap cu o sticlă de bere în timpul unei adunări electorale

Un deputat olandez de extremă dreaptă, Thierry Baudet, care candidează în alegerile legislative de miercuri, a fost atacat luni seara. Această situație vine la câteva săptămâni după ce a fost bătut într-un campus universitar din Belgia. Partidul său, Forumul pentru Democrație (FvD), a furnizat informații despre incident, relatează AFP. Deputatul belgian Thierry Baudet a fost lovit în cap de mai multe ori cu o sticlă de bere.
Imaginile care circulă pe rețelele de socializare surprind momentul în care Thierry Baudet îi saluta pe patronii unui bar din Groningen. Brusc, un bărbat începe să îl lovească violent în cap cu o sticlă verde de bere. Înregistrarea video relevă că Baudet a fost lovit de trei ori cu această sticlă. Ulterior, deputatul a fost escortat în afara barului, iar oamenii prezenți au încercat să imobilizeze atacatorul, care a fost ulterior arestat de poliție.
Potrivit informațiilor furnizate de FvD, Baudet a fost dus la spital, însă nu se cunoaște cu exactitate gravitatea rănilor sale. „Se pare că totul este în regulă”, a declarat partidul. Este important de menționat că Thierry Baudet este un parlamentar controversat care a promovat diverse teorii ale conspirației și a fost cunoscut pentru sprijinul său deschis pentru Moscova.
Nu este prima dată când acest politician este supus agresiunilor fizice. În luna octombrie, în timp ce susținea un discurs în campusul Universității din Gent, a fost atacat de un bărbat înarmat cu o umbrelă. După acest incident, Baudet a părăsit locul în stare de șoc. Cele două atacuri au generat o revolta în lumea politică, iar s-a solicitat întărirea securității pentru politicieni.
Miercuri este ziua alegerilor legislative în Olanda. La fel ca în alte țări, campania electorală a fost marcată de tensiuni și incidente violente. Atacul la adresa lui Thierry Baudet a adus în prim-plan problema securității politicienilor și a necesității unei protecții mai eficiente.
Aceste evenimente reprezintă o amenințare asupra democrației și libertății de exprimare. Atacurile la adresa politicienilor dăunează procesului democratic, deoarece intimidează și restricționează posibilitatea aleșilor de a-și exprima opinia în mod liber și de a se implica în discuțiile politice. Este imperativ ca autoritățile să ia măsuri pentru a asigura siguranța politicienilor și pentru a încuraja respectarea principiilor democratice.
incidentul în care Thierry Baudet a fost lovit cu o sticlă de bere este doar un exemplu al violenței politice care poate afecta societatea. Astfel de acte nu ar trebui să fie tolerate și trebuie condamnate în mod categoric. Într-o democrație, dialogul politicienilor ar trebui să se desfășoare într-un mod pașnic și constructiv, nu prin violență și agresiuni fizice. Este responsabilitatea noastră, ca societate, să promovăm valorile democratice și să lucrăm în vederea construirii unui mediu politic sigur și echitabil.
În concluzie, atacul asupra lui Thierry Baudet reprezintă nu doar o amenințare la adresa vieții sale, ci și o amenințare mai amplă asupra democrației și a valorilor pe care olandezii le împărtășesc. Este esențial ca autoritățile să se asigure că astfel de incidente nu se repetă și că politicienii pot desfășura activitățile lor într-un mediu sigur.În plus, este important ca societatea să condamne în mod ferm violența politică și să promoveze un discurs civilizat și pașnic. Numai prin respectarea principiilor democratice putem asigura progresul și bunăstarea unei națiuni.
Sursă imagini: https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2023-11-21-26698741-0-deputatul-belgian-thierry-baudet-fost-lovit-cap-mai-multe-ori-sticla-bere.jpg
Sursă: https://www.hotnews.ro/stiri-international-26698742-video-deputat-belgian-pro-moscova-lovit-cap-sticla-bere-timpul-unui-miting-electoral.htm

Get real time updates directly on you device, subscribe now.