Ambasadorul Rusiei în SUA a fost rechemat în țară pentru consultări cu oficialii de la Moscova, după acuzațiile și amenințările lansate de președintele Joe Biden la adresa lui Putin

[ad_1]

Rusia a anunţat miercuri că şi-a rechemat ambasadorul din SUA pentru consultări, dând în acelaşi timp asigurări că vrea să evite „degradarea ireversibilă” a relaţiilor cu Washingtonul, relatează Agerpres, conform AFP.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe, ambasadorul Anatoli Antonov a fost rechemat la Moscova „pentru consultări în scopul de a stabili ce trebuie făcut şi în ce direcţie să se meargă în privinţa relaţiilor cu SUA”.

Reamintim că președintele SUA, Joe Biden, l-a acuzat în mod direct pe Vladimir Putin că s-ar fi implicat să încline balanţa spre contracandidatul său republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale  din SUA.

„El va plăti un preţ (…) Veți vedea în scurt timp”, a declarat Biden într-un interviu difuzat ABC News, cu referire la Vladimir Putin.

Reacțiile de la Moscova nu au întârziat să apară.

„A-l califica pe preşedintele Vladimir Putin drept ucigaş şi a-l ameninţa că „va plăti” reprezintă un „atac” împotriva Rusiei, a afirmat miercuri preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin.

„Este o isterie datorată neputinţei. Putin este preşedintele nostru şi un atac împotriva lui este un atac împotriva ţării noastre”, a scris Volodin, un apropiat al preşedintelui rus, pe contul său de Telegram.

„Cu declaraţiile sale, Biden i-a insultat pe cetăţenii ţării noastre”, a adăugat Volodin, care a fost numărul doi al administraţiei prezidenţiale ruse între anii 2011-2016.

Sursa Foto: Facebook/Donald Trump și Vladimir Putin la Summitul G20 din 2017

[ad_2]