Elevii de liceu pot să participe la cursuri deschise ale tuturor facultăților Universității Al. I. Cuza din Iași, în aprilie


Elevii de liceu vor putea participa, în aprilie, la o serie de cursuri deschise de la toate cele 15 facultăți ale Universității Al. I. Cuza din Iași, potrivit unui anunț al instituției de învățământ superior. Aceasta precizează că aceste cursuri vor putea fi urmărite în direct, online.

Perioada de desfășurare a inițiativei este 7-28 aprilie. Potrivit rectorului Tudorel Toader, citat în comunicat, invitația e făcută “întrucât contextul epidemiologic încă nu ne permite să le oferim elevilor posibilitatea de a vizita Universitatea”.

Din programul proiectului:

  • Primul astfel de curs va avea loc miercuri, 7 aprilie, începând cu ora 14.00 și va consta într-o prelegere dedicată pasionaților de biologie: „De la aminoacizi la proteine – bazele moleculare ale funcției hemoglobinei”. 
  • Tinerii interesați de o carieră juridică pot urmări în direct vineri, 9 aprilie, de la ora 14.00, cursul „Dreptul zi de zi”. 
  • Joi, 15 aprilie, elevii vor putea face o „Incursiune în fizica mediului interstelar”. Marți, 20 aprilie, tinerii preocupați de IT vor putea participa la cursul „Blockchain: tehnologie, criptomonede, aplicații”, începând cu ora 14.00. 

Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat aici.

Un proiect similar s-a desfășurat și în martie-aprilie 2020. Atunci, cursurile deschise online au acumulat aproape 29.000 de vizualizări, potrivit comunicatului citat. 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA