După aproape 3 luni de la instalarea guvernului, Ministerul Economiei poate funcționa. A fost publicată Hotărârea în Monitorul Oficial



Hotărârea de Guvern 315/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, informează Agerpres. Odată cu publicarea HG, ministerul Economiei poate funcționa și poate începe să facă plăți pentru măsurile de sprijin ale antreprenorilor.

Guvernul a adoptat actul încă din 10 martie 2021. Potrivit Hotărârii de Guvern, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului are patru mari direcţii în care va acţiona: scheme de ajutor de stat pentru susţinerea mediului privat, reforma companiilor de stat aflate în subordinea ministerului, debirocratizare şi promovarea turismului şi a economiei.

„Din acest moment, pot veni banii care au fost bugetaţi în bugetul de stat pentru anul 2021, care a fost promulgat pe 9 martie 2021. Circuitul banilor pentru măsura 2 este următorul: de la trezorerie către minister, de unde pleacă înspre agenţii, care îi transferă apoi în bănci, după care ajung în conturile beneficiarilor. În perioada în care ministerul nu a avut nici buget nici HG de funcţionare, MEAT a procesat un maximum de dosare de solicitări, astfel încât, odată ajunşi banii, plăţile către beneficiari să se facă cât mai repede”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Motivul pentru care Ministerul Economiei devine funcțional abia la aproape 3 luni de la învestirea Guvernului ține de neînțelegerile care au existat între PNL și USR PLUS după despărțirea fostului minister al Economiei.  

Editor : R.K.

Comentariile sunt oprite.