Va fi aprobat săptămâna viitoare

[ad_1]

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, afirmă că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) reprezintă instrumentul pentru relansarea cât mai rapidă a economiei şi pentru creşterea calităţii vieţii românilor, iar vicepremierul Kelemen Hunor anunţă că PNRR va fi lansat joi în dezbatere publică de către Guvern, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare.

„România are şansa unică la dezvoltare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi mă bucur că am ajuns la un acord în coaliţie pe acest document, în consultare cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. PNRR reprezintă un adevărat Plan Marshall pentru dezvoltarea României. Putem utiliza cât mai eficient cele 30 de miliarde de euro de care beneficiază România, pentru investiţii şi reforme în domeniile infrastructurii, educaţiei, sănătăţii, mediului, digitalizării, de asemenea în domeniul managementului apelor, sistemului de irigaţii, energiei verzi. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este instrumentul pentru relansarea cât mai rapidă a economiei şi pentru creşterea calităţii vieţii românilor”, a scris Orban, miercuri, pe Facebook.

Vicepremierul Kelemen Hunor arată că PNRR va fi adoptat săptămâna viitoare de Guvern şi că cele 30 de milioane de euro de care va beneficia România în următorii şase ani reprezintă o „oportunitate uriaşă”.

„Acest plan a fost creat de Uniunea Europeană pentru a atenua consecinţele economice ale pandemiei şi pentru a plasa statele membre pe o cale de creştere economică. România a terminat elaborarea acestui plan, a fost dezbătut în coaliţie, guvernul îl lansează de mâine în dezbatere publică, săptămâna viitoare urmează să fie aprobat, iar după aceea pot începe negocierile cu Comisia Europeană. România va avea la dispoziţie în următorii şase ani 30 de miliarde de euro, ceea ce este o oportunitate uriaşă!”, a scris liderul UDMR pe Facebook.

El susţine că acest plan face posibilă realizarea de investiţii şi duce la creştere economică.

„Îmbunătăţim substanţial educaţia, dezvoltăm sistemul sanitar şi vor fi investiţii în marea infrastructură. Vom putea porni mai multe proiecte de împădurire şi de gestionare a deşeurilor, care vor îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor. Am fost atenţi şi la faptul ca oraşele mici să beneficieze de fonduri separate din acest plan, deoarece până acum ei au avut puţine posibilităţi de accesare a fondurilor europene.Trebuie să ne străduim ca la implementare să fie reguli simple şi birocraţie puţină. UDMR va face totul în acest sens!”, a mai scris Kelemen Hunor.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru pe tema PNRR cu preeşdintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

[ad_2]