Decizia domnului Arafat m-a deranjat. Dacă Bucureștiul tot se implică, atunci să crească numărul de paturi ATI



Cosmin Tabără, viceprimar al Timișoarei a vorbit la Digi24 despre prelungirea carantinei în oraș. Acesta spune că este deranjat de decizia luată de Raed Arafat și este de părere că dacă Bucureștiul tot vrea să ajute Timișoara, atunci să mărească numărul de paturi de la ATI și să distribuie în zonă mai multe vaccinuri. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș amânase sâmbătă prelungirea carantinei.

Cosmin Tabără, viceprimar Timișoara: Decizia domnului Raed Arafat m-a deranjat. Asta, pentru că oamenii din privat se bucuraseră pentru ridicarea acestei carantine, se pregăteau deja să își deschidă micile afaceri. Situația este total neplăcută pentru ei.

Ne regăsim acum după o perioadă lungă de timp în care acești oameni foarte greu se mai descurcă. Au angajați, au chirii de plătit, au salarii, și o să ne regăsim într-o situație în care toate bugetele vor fi afectate.

Marius Pancu, jurnalist Digi24: Ce contează pentru dumneavoastră mai mult? Viețile puse pe așteptare la terapie intensivă și, ulterior, oamenii care își pierd viața, sau faptul că încă o lună ar fi putut fi niște restricții, așa cum s-a întâmplat și în alte state europene, la fel cum s-a mai întâmplat și în România, dar de pe urma cărora nu a murit nimeni?

Cosmin Tabără: Toate aspectele sunt importante, și cred că trebuie făcută o corelație foarte atentă și bună între acestea.

Eu cred că în primul rând ar trebui, dacă Bucureștiul tot vrea să ne ajute și să se implice în viața Timișoarei și a oamenilor de aici, ar trebui să ne ajute să creștem numărul de paturi ATI, să distribuie mai multe vaccinuri, pentru că în zona aceasta a fost tot timpul o problemă cu vaccinurile. Oamenii doreau să se vaccineze, dar nu au fost suficiente vaccinuri. Listele de așteptare sunt foarte mari.

Ar trebui concentrate aceste vaccinuri în zonele profund afectate, cum este și județul Timiș.

Apoi, aceste calcule ar trebui făcute în funcție de populația reală a fiecărei zone, și, mai mult decât atât, să observați că în Timișoara numărul de paturi ATI a fost redus în ultimul timp, prin oprirea acelor spitale mobile.

Timișoara și comunele limitrofe rămân în carantină din ordinul lui Raed Arafat

Timișoara și comunele limitrofe rămân în carantină. Măsura a fost deciză de Raed Arafat, după consultări cu conducerea Ministerului Sănătății, și este valabilă pentru încă 72 de ore, „fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național”.

Măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș amânase prelungirea carantinei

Timișoara nu a mai prelungit carantina, deși rata de infectare a crescut. După decizie, președintele Consiliului Județean a spu că a fost eliminată măsura nedreaptă”.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a amânat prelungirea carantinei din Timișoara. Asta, chiar dacă analizele făcute de Direcția de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică au spus că este nevoie de o prelungire a restricțiilor.

Editor : Liviu Cojan



Citește mai mult..