” E foarte greu să vorbesc”

[ad_1]

  • Liga 2: Viitorul Tg. Jiu – Csikszereda, luni, 19:30, Digi Sport 1

  • La Liga: Real Sociedad – FC Barcelona, duminică, 22:00, Digi Sport 1

România a învins Muntenegru, scor 28-25, dar avea nevoie de un succes la o diferență de cel puțin cinci goluri pentru a merge la Olimpiadă. Selecționerul Adi Vasile a lăudat atitudinea jucătoarelor: „Este un moment foarte trist, un moment amar. Importanța acestui meci a fost uriașă, era un mare vis pentru noi, pentru fete. S-au luptat pentru momentul ăsta timp de 4 ani. E foarte greu să vorbesc. Am simțit că eram acolo, am fost aproape.

Ce contează cel mai mult e că toată lumea a lăsat energia pe teren, că fetele au jucat cu inima. Contează pentru viitor. Azi suferim mult, ne va lua ceva să ne revenim, dar viitorul e în față și trebuie să luăm lucrurile bune. Astăzi simt că ar fi trebuit să schimb ceva mai rapid. Când mă uit în oglindă asta simt, că trebuia să încerc ceva mai devreme”, a spus selecționerul Adi Vasile, după meci.

Muntenegru – România 25-28 | ”Tricolorele” ratează dramatic calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Handbalistele lui Adi Vasile au forțat mereu, dar slaba replică defensivă și unele imperfecțiuni din atac în momentele care puteau înclina balanța au contat enorm.

A fost mereu un echilibru strâns, dovadă și rezultatul de egalitate la pauză, scor 15-15. Muntenegrencele, cu Grbic și Jaukovic în zi de grație, păreau să evite orice emoții cu 10 minute înainte de final, dar româncele s-au mobilizat chiar dacă Crina Pintea fusese eliminată.

A fost 24-22 și 25-24 pentru gazde, dar România a înscris apoi de 4 ori la rând, insuficient însă pentru calificare. Norvegia și Muntenegru sunt echipele care obțin biletele pentru Tokyo.  

Din nou, cea mai bună marcatoare a fost Cristina Neagu, tot cu 11 goluri, la fel ca împotriva Norvegiei.

Etichete: romania , turneu preolimpic , handbal feminin , muntenegru – romania , adi vasile , calificare jocurile olimpice tokyo

[ad_2]

Citește mai mult..