LIVE TEXT Muntenegru – România, de la ora 17:00. A fi sau a nu fi la Jocurile Olimpice! Calculele calificării

[ad_1]

  • Liga 2: Rapid – Dunărea Călărași, duminică, 19:00, Digi Sport 1

  • La Liga: Real Sociedad – FC Barcelona, duminică, 22:00, Digi Sport 1

Înaintea jocului, Muntenegru este lider în grupă, datorită victoriei de la debut cu Norvegia, 28 – 23, în timp ce România ocupă a treia poziție, ultima, fără punct, după înfrângerea cu formația nordică, 24 – 29.

LIVE TEXT Muntenegru – România, de la 17:00, pe digisport.ro

Pentru a obține calificarea la Jocurile Olimpice, unde merg primele două din grupă, România este obligată să învingă Muntenegru la cel puțin cinci goluri diferență.

Dacă acest scenariu se va respecta, victorie la cinci goluri, toate cele trei echipe din grupă vor avea același număr de puncte, două, același golaveraj, zero, iar Norvegia și România ar merge la Jocurile Olimpice datorită rezultatului direct cu Muntenegru.

România și Muntenegru ar putea încheia chiar pe primele două poziții, însă doar dacă ”tricolorele” vor câștiga la cinci goluri diferență și cu cel puțin 30 de goluri înscrise în partida de duminică, lucru, totuși, puțin probabil.

Adrian Vasile, optimist înaintea meciului

După înfrângerea cu Norvegia, selecționerul Adrian Vasile a prefațat duelul cu Muntenegru, transmițând că are încredere că se poate obține calificarea la Jocurile Olimpice.

Diferenţa asta de goluri face ca meciul cu Danemarca să fie unul pe viaţă şi de moarte, dar aşa mă gândeam că va fi încă de la Bucureşti. Tot ce contează pentru noi este să ne concentrăm pe victorie. Dacă după meciul de duminică se va întâmpla ca ambele echipe să fie calificate, ar fi perfect. Eu ce îmi doresc este ca România să fie calificată, cine va fi a doua nu mă interesează

Acum ne gândim cum să ne revenim după meciul de astăzi (n.r. sâmbătă) şi să abordăm meciul de duminică ca şi cum ar fi ultimul. Va trebui să fim foarte concentraţi la fiecare minge şi cumva trebuie să echilibrăm balanţa importanţei meciului şi să încercăm să jucăm cu concentrare, cu determinare.

Cred că avem destul de multe resurse. În astfel de meciuri găseşti extra-resurse, cred că avem capacitatea de a găsi energie pentru meciul de mâine„, a transmis selecționerul.

Etichete: turneu preolimpic , handbal feminin , muntenegru – romania , calificare jocurile olimpice tokyo

[ad_2]

Citește mai mult..