O promoție la sushi a provocat haos în Taiwan. Tinerii și-au schimbat numele în “Somon exploziv și frumos”Autoritățile din Taiwan au cerut cetățenilor să nu-și mai schimbe numele în „somon”, după un val de astfel de cereri din partea celor care au vrut să profite de o ofertă la un restaurant. Presa locală a numit fenomenul „haosul somonului”.

În jur de 150 de tineri au trecut prin birourile autorităților pentru a-și schimba oficial numele astfel încât să conțină caracterele chinezești pentru somon. Răsplata: o masă gratuită pentru șase persoane la un restaurant de sushi.

Astfel au apărut în buletine nume precum: „Somon exploziv și frumos”, „Orez prăjit cu somon” sau „Prințul Somon”. Oficialii au părut lipsiți de simțul umorului când le-au cerut tinerilor fie mai raționali și să nu mai piardă vremea funcționarilor.

Însuși ministrul adjunct de Interne le-a solicitat acestora să înceteze să-și mai schimbe actele cu noile nume, notează CNN.

„Acest tip de schimbare a numelui nu doar că iroseşte timp, dar mai duce şi la întocmirea de tot felul de documente lipsite de necesitate. Sper că lumea se poate comporta mai raţional în această privinţă”, a transmis ministrul adjunct de Interne al Taiwanului, Chen Tsung-yen.

Tinerii sunt însă mândri de faptul că au putut beneficia de o așa reducere.

„Tocmai mi-am schimbat numele în această dimineaţă. Deja am mâncat sushi în valoare de peste 7.000 de dolari taiwanezi”, a spus Ma, un student. Acesta și-a adăugat lângă numele Ma și Bao Cheng Guy Yu, care înseamnă „Somon Exploziv Atrăgător”.

Taiwanul le permite cetățenilor săi să-și schimbe numele de trei ori.

Editor : A.A.Citește mai mult..