Papa Francisc spune despre mafie că este ”o organizație a păcatului”

[ad_1]

Papa Francisc a lansat un nou atac contra mafiei, duminică, Ziua comemorării victimelor sale în Italia, descriindu-le drept ”organizaţii ale păcatului” care au exploatat pandemia de coronavirus, potrivit AFP.


In articol:


În luna decembrie, Interpolul a emis o alertă globală de avertizare în legătură cu rețelele criminale organizate care vizau vaccinurile anti-COVID-19. În martie, poliția din Africa de Sud a confiscat sute de vaccinuri false și a arestat patru suspecți.

”Mafiile sunt prezente în diferite părți ale lumii și, profitând de pandemie, se îmbogățesc prin corupție”, a spus Francis, în timpul discursului său de duminică, la

prânz, în ziua în care Italia își amintește victimele crimei organizate.

Citeste si: Scandal între Catedrala Mitropolitană din Timișoara și Ministerul Sănătății. Ce s-a întâmplat

Poliția italiană spune că grupurile criminale folosesc pandemia pentru a oferi favoruri familiilor sărace care se confruntă cu ruina financiară, oferind împrumuturi și alimente. Apoi, cei implicaţi solicită dobânzi exorbitante de la oamenii cărora le salvează afacerile afectate de pandemie, potrivit reuters.com.

Papa: organizațiile mafiote sunt împotriva Evangheliei

” Aceste organizații ale păcatului, structuri mafiote, sunt împotriva Evangheliei și confundă idolatria cu credința ”, a adăugat Papa.

În Italia, mulți membri ai crimei organizate pretind că fac parte dintr-un grup religios, de tip cult, invocând ajutorul sfinților și folosind figurine sau statui religioase în rituri de inițiere.

”Astăzi, să ne amintim de toate victimele și să ne reînnoim angajamentul împotriva mafiei”, a spus Papa Francisc.

În ultimii ani, ”Ndrangheta din Calabria a depășit Cosa Nostra din Sicilia ca fiind cel mai temut și mai profitabil grup criminal italian, având majoritatea banilor din traficul de droguri. S-a răspândit în toată lumea”.

Citeste si: Papa Francisc, întâmpinat de mulţimi entuziaste. Suveranul Pontif s-a rugat printre ruinele bisericilor

”Mafiile exploatează pandemia”

” Mafiile sunt prezente în diverse părţi ale lumii şi exploatează pandemia, s-au îmbogăţit graţie corupţiei”, a spus papa după rugăciunea Angelus de duminică.

Făcând referire la predecesorii săi, el a adăugat: „Sfântul Ioan Paul al II-lea a denunţat cultura lor pentru moarte şi Benedict al XVI-lea a condamnat drumul lor de moarte”.

În septembrie 2018, în timpul unei călătorii în Sicilia unde aducea un omagiu unui preot asasinat în urmă cu 25 de ani de mafie, papa Francisc a declarat că orice membru al mafiei „defăimează prin viaţa sa numele lui Dumnezeu”.     

În 1993, Ioan Paul al II-lea le-a cerut mafiilor să renunţe la crime şi sicilienilor să se revolte contra mafiei.               

Asociaţia italiană anti-mafia Libera comemorează de mult timp victimele crimei organizate pe 21 martie, dar această dată a devenit de câţiva ani o zi naţională oficială de comemorare.               

Într-un comunicat, duminică, preşedintele italian Sergio Mattarella a declarat că „a eradica mafia este posibil şi necesar”.

[ad_2]

Citește mai mult..