Vești bune din partea celui care a inventat vaccinul Pfizer/BioNTech: „Probabil că nu vom avea nevoie de restricții până la sfârșitul verii”

[ad_1]

Fondatorul BioNTech, Ugur Șahin, unul dintre dezvoltatorii vaccinului împotriva COVID-19 produs în colaborare cu Pfizer, este de părere că virusul va fi pus sub control în majoritatea țărilor europene până la sfârșitul verii lui 2021.


In articol:


„În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de blocaje până la sfârşitul verii”, a declarat el pentru ziarul Welt am Sonntag, citat de Mediafax. „Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond.

Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria”.

Evaluarea lui Ugur Șahin vine în contextul în care c ampania de vaccinare din Uniunea Europeană nu se desfășoară la viteza altor țări precum SUA, Israel sau Regatul Unit. Și Comisia Europeană, dar și guvernele statelor membre au avut parte de critici din acest motiv.

Ugur Șahin s-a declarat, totuși, optimist şi a spus că problemele se vor dovedi temporare, adăugând că este posibil ca 70% dintre germani vor fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii septembrie, moment în care virusul va
mai pune puţine probleme. Aproape 9% din populaţia germană primise cel puţin prima doză de vaccin până sâmbătă, în timp ce Marea Britanie a trecut de jumătatea drumului, 50% dintre adulţi primind cel puţin o doză.

Citeste si: Țara din care a pornit pandemia mai are un singur infectat cu coronavirus! Ce a pățit acesta

Soţii Ozlem Tureci şi Ugur Sahin, cofondatorii companiei BioNTech, au fost decoraţi în urmă cu două zile de preşedintele Germaniei cu una dintre cele mai înalte distincţii ale statului german, pentru dezvoltarea primului

ser anti-COVID din lume.

Critici în Europa la adresa lui Ugur Șahin

Declaraţiile fondatorului BioNtech vin în contextul în care guvernele Uniunii Europene se confruntă cu critici cu privire la începutul lent al campaniilor lor de vaccinare, iar problemele de aprovizionare din UE au lăsat blocul comunitar în urma unor țări precum Israel, Marea Britanie și Statele Unite.

Vaccinul Pfizer/ BioNTech

Aproape 9% din populația germană primise cel puțin o doză sâmbătă, iar jumătate dintre britanicii adulţi au primit prima doză de vaccin anti-COVID.

Citeste si: Începând de luni se vor deschide 167 de noi centre de vaccinare pentru vaccinul Pfizer

Incidenţa cazurilor de COVID în Germania a depăşit pragul de 1 la mia de locuitori, iar autoritățile spun că trebuie să impună reguli de distanțare mai stricte pentru a nu suprasolicita sistemul de sănătate.

Avertisment din Germania

”Mulți sunt pur și simplu dezamăgiți”, a avertizat pentru ziarul Frankfurter Allgemeine, premierul conservator al Bavariei, Markus Soeder.

”O mișcare falsă riscă acum să transforme acest al treilea val (al virusului) într-un val permanent”, a spus el înaintea unei reuniuni a liderilor naționali și regionali la care se așteaptă să discute următoarea etapă a măsurilor anticoronavirus.

”Avem un instrument: frâna de urgență Trebuie aplicat cu strictețe peste tot în Germania”, a spus Soeder, cu referire la posibilitatea de a suspenda relaxarea restricțiilor.

 

[ad_2]

Citește mai mult..