„E ca pasărea Phoenix. Cred că el va apăra!” Opinia lui Florin Tene în privința dilemei lui Mirel Rădoi

[ad_1]

  • Liga 2: Viitorul Tg. Jiu – Csikszereda, luni, 19:30, Digi Sport 1

  • 2.Bundesliga: Fortuna Dusseldorf – Bochum, luni, 21:30, Digi Sport 2

Florin Iacob a fost convocat de selecționer în ultimul moment, după ce Ionuț Radu nu a mai putut ajunge din Italia, dar staff-ul tricolorilor are bătăi de cap în privința postului de portar. După ce anul trecut s-au retras Ciprian Tătărușanu, Silviu Lung Jr și Costel Pantilimon, goalkeperi care aproape un deceniu au fost mai mereu la lotul național, prima reprezentativă se va baza din acest an pe portari cu puține selecții.

Florin Tene, component al României la Euro 1996, crede că selecționerul îl va titulariza în meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia pe Florin Niță, fotbalist cu care a lucrat la FCSB.

Salut, Florin! Apasă o presiune specială pe cel care va apăra în debutul acestor preliminarii?
Este o situație inedită în momentul de față. De foarte mulți ani Romania nu a mai avut portari cu așa puțină experiență la națională: Niță – două jocuri, Lazar – un joc, Iacob – debutant. Cu Niță și Lazar am lucrat în trecut, pe Iacob l-am urmărit mereu.

Ai lucrat mult cu Niță, spunea într-un interviu că ești omul care i-a dat mare încredere.
Pe Niță îl cunosc destul de bine, este un luptător care nu renunță niciodată. Este ca pasărea Phoenix, reînvie din propria cenușă. Dacă îi urmărești cariera, îți dai seama că a muncit și muncește foarte mult. La Chiajna a fost al treilea portar, dar pe parcurs s-a impus și a devenit titular. La Steaua a fost al patrulea portar, dar cu multa muncă a devenit numărul 1.

Florin Tene: „Iacob este un portar curajos”

A avut momente dificile și la Sparta, când nu juca și presa din Cehia scria că ar putea pleca.
La Sparta Praga era la un moment dat pe lista de transferuri, dar din nou a revenit în poartă și a făcut partide remarcabile. Clubul i-a prelungit contractul cu doi ani. La echipa națională a fost mereu numărul 4 sau numărul 3, dar din nou a crezut în el, iar acum are șansa să fie portarul titular. Pe Lazar l-am antrenat la echipa națională de tineret și este un portar cu calități, care s-a remarcat în ultima perioadă.

Spune-mi ce ai remarcat la Iacob?
Pe Iacob l-am urmărit de cațiva ani și îmi place. Este un portar curajos, de statură medie, cu evoluții foarte bune.

Florin Tene: „Cred că o să apere Florin Niță. Traversează o formă foarte bună”

Pe cine anticipezi că va titulariza Mirel Rădoi?
Eu cred că în momentul de față o să apere Florin Niță.

De ce?
Are un moment bun, traversează o formă sportivă foarte bună. Trebuie să apreciem și munca antrenorilor de portari de la cluburi, care dau portari naționalei în formă sportivă bună. Trebuie să recunoaștem că, indiferent cine va apăra, va avea o misiune foarte grea. E o mândrie să aperi poarta naționalei, dar este și o responsabilitate foarte mare.

Ionuț Radu a avut ghinion și nu a mai putut pleca din cantonamentul lui Inter spre România? Îl va afecta, crezi că va fi în continuare convocat de Rădoi în această campanie?
Nu-l va afecta, are un psihic de fier și cred că va fi convocat de selecționer.

Ce spui de Andrei Vlad? Mai are mult de muncă pentru a ajunge la naționala mare?
Va ajunge, dacă se va pregăti foarte bine, și la naționala mare, acum e la locul potrivit, în naționala de tineret și cred că va avea o contribuție importantă pentru parcursul naționalei lui Adi Mutu la Campionatul European.

Programul echipei naționale a României în luna martie:

  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)
  • 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)
  • 31 martie: Armenia – România, ora 19:00

România se mai află în grupă cu Islanda și Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

Etichete: mirel radoi , florin nita , florin tene , portari echipa nationala

[ad_2]

Citește mai mult..