Tribunalul București a suspendat rezilierea contractului pentru tronsonul Chețani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania

[ad_1]

Tribunalul București a admis, luni, contestația depusă de compania Straco Grup SRL privind rezilierea de către CNAIR a contractului pentru tronsonul Chețani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania. Deciza este executorie, însă poate fi atacată cu apel. De asemenea, a fost suspendată și executarea scrisorii de garanție bancară.

Contractul a fost suspendat ce CNAIR pe 11 martie, după ce ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunța că progresul în ultimele cinci luni a fost de doar 1%. 

„Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanță în dezvoltarea infrastructurii și a României, în general. Progresul în ultimele 5 luni a fost 1%. CNAIR a reziliat astăzi contractul”, anunța Cătălin Drulă.

Ministrul spunea că, pe acest tronson, constructorul a ajuns în insolvență și cu subcontractori neplătiți. La câteva zile de la rezilierea contractului pentru secțiunea Chețani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, o filmare aeriană arăta imaginea dezastrului prezent.

În prezent, lucrările deja executate încep să se degradeze. 

[ad_2]

Citește mai mult..