Vești bune pentru toți românii. Ce se întâmplă cu dozele de vaccin Pfizer

[ad_1]

Comitetul de Coordonare a Vacinării a transmis că alte 345.150 de doze de vaccin Pfizer sosesc azi în România. Când încep programările.


In articol:


O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 345.150 doze, ajunge luni în România, conform anunţului făcut de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, iar vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi

folie etanşă.

Citeste si: VIDEO- Serurile Pfizer și Moderna sunt vânate și la sute de kilometri

„Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 98.280 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 39.780
doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 46.800 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 38.610 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 46.800 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 38.610 doze”, a transmis CNCAV, într-un comunicat de presă.

Citeste si: O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge luni în România

Conform sursei citate, în centrele de vaccinare vor fi utilizate atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Cabinete noi deschise pentru vaccinare

Începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaţionale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 judeţe din ţară şi la nivelul municipiului Bucureşti. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate va fi realizată începând de marţi, 23 martie a.c.

Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: google]

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, mai arată sursa menţionată.

Citeste si: Bărbat vaccinat cu Pfizer a primit cea de-a două doză de vaccin de la Moderna! „Doctorul mi-a spus că nu se va întâmpla nimic”

[ad_2]

Citește mai mult..