Bucureștenii să nu asculte scenarii, să aștepte decizii

[ad_1]

Premierul Florin Cîțu i-a îndemnat pe bucureșteni să fie atenți la deciziile oficiale și să nu mai asculte „scenarii”, în contextul în care rata de incidență în București a ajuns astăzi la 6,22 la mie, care, teoretic, ar însemna intrarea în carantină.

„Transmit bucureștenilor să nu asculte scenarii, să aștepte decizii. Această cifră (rata de incidență, n.red.) este una din informații atunci când luăm în calcul carantinarea sau nu a unui oraș. Nu numai din asta se carantinează, sunt mai multe informații, vorbim cu mai mulți specialiști”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat totuși dacă nu este nevoie de o predictibilitate, premierul a răspuns că „decizii se iau la 6 la mie, începem să ne uităm la toate informațiile”.

„Nu e o opțiune, luăm în calcul, la Ministerul Sănătății va fi ședință la ora 13:00, după ce discutăm cu MS ne uităm”, a completat el.

Cîțu a exclus o carantină a Bucureștiului pe sectoare și a precizat că școlile nu se închid.

„Nu se închid școlile, nici la Timișoara nu s-au închis, școlile nu se închid în acest moment”, a declarat premierul.

„Avem măsuri care, dacă ar fi fost respectate, n-am fi fost aici. Cer cetățenilor să respecte măsurile. Aceleași reguli le-am avut și în decembrie și rata a scăzut, la ATI locurile au crescut, spitalele din București au circuite COVID și non-COVID, există soluții pentru a nu opri economia”, a completat Florin Cîțu.

Editor : G.C.

[ad_2]

Citește mai mult..